Slik kan du pusse opp barnerommet for barnas velvære

Two kids playing in bedroom with three VELUX roof windows
Er du på leting etter inspirasjon for å pusse opp barnerommet? Disse ideene vil forvandle barnerommet til et lyst og morsomt rom som barna vil elske.
Kort oppsummert
  • Du bør fokusere på velværet til barna når du pusser opp barnerommet. Dette omfatter et optimalt innemiljø, en følelse av sikkerhet, og at rommet er kreativ.
  • Dagslys burde være en del av barnerommet, siden det bringer frem fargene i rommet og bidrar til god døgnrytme.
  • Design et barnerom som de vil vokse inn i over tid.

4 idéer til barnerom som er godt for barnet

Vi elsker våre barn. Vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre dem glade, sunne og trygge. Barnerommet påvirker barnets velvære. Skap et rom der barna kan vokse, le og lære.

Skap det beste inneklimaet

God ventilasjon vil forsikre at barnet får nok frisk luft. Frisk luft øker barnas kreativitet og fokus.

Flere takvinduer vil bidra til at frisk luft strømmer kontinuerlig og sikrer en sunnere luftkvalitet inne.

Barn som deler et rom sover vanligvis bedre, så hvorfor ikke køyeseng?

Barn føler mer trygghet dersom de deler et rom med søsken. Følelsen av selskap gir dem bedre søvn og forhindrer mareritt. Skap en koselig atmosfære for barna med køyeseng. La dem bygge sengetelt og stable puter mens de skaper minner sammen!

Mal med varme farger

Involver barnet, spør dem hvilke farger gjør dem glad, og gi dem inspirasjon. Involver dem i dekoreringen av rommet, men veiled dem slik at dere skaper en hyggelig og lys atmosfære.

Skap et romdesign med tapetmønster, gardiner, gulvtepper og puter i en varm farge, f.eks. brunrød, oransje eller gul. Dette gir en leken og morsom estetikk.

Bruk møbler som tar lite plass

Hyller og skap er alfa og omega - sikre at barnet kan oppbevare alle leketøyene, klærne og bøkene sine. Bruk møbler som tar lite plass, f.eks. oppbevaringsbokser som gir rommet et mer organisert utseende.

Du kan vurdere løsninger som maksimerer oppbevaringsrom uten å ta mye plass, hvis du har to barn som sover i samme rom. Du kan ha skuff under sengen og kleshengere bak døren for oppbevaring av leketøy, klær og mer uten at det tar ekstra plass i rommet. Smart, ikke sant?

Et rom for kreativitet

Involver barna og la dem ta del i renoveringen. Velg farger sammen og dekorer rommet med personlige gjenstander. Alltid ha fokus på nok plass, slik at barna har nok rom for kreativitet.

Barnas liv belyst med dagslys

Dagslys er sunt

Dagslys er næringskilden som gir oss energien vi trenger for å holde ut dagen. Det balanserer døgnrytmen, holder oss sunne, og gir oss en positiv følelse. Med andre ord, er dagslys bra for deg og barna. Vurder montering av takvinduer på barnerommet. Ikke bare vil de blomstre fra alle fordelene de får fra dagslyset, men de vil også ha et godt belyst rom de kan leke og studere i.

Fordelene med å blande dristige farger med hjelp av dagslyset

Bruk dristige farger som limegrønt eller kanarigul for å fremme barnets personlighet. Bruk lys for å lyse opp rommet og fyll atmosfæren med positivitet.
Temaer og preferanser vil forandres med barnets alder. Skap et rom som barnet kan vokse inn i.

Les flere artikler

Child playing in her room with a VELUX roof window
Inspirasjon til barnerommet: Skap det perfekte barnerommet
Det er en spennende prosess for både deg og barna, når du skal skape et gøy og inspirerende barnerom. Det er mange ting du kan gjøre for å få et kreativt og praktisk rom. Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge! Vi har gjort det enklere for deg med disse anbefalingene til barnerom.
Les hele artikkelen
Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen