Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra

Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.

3 grunner til å designe barnerommet med dagslys

Det er mange gode grunner til hvorfor du vil elske takvinduer på barnerommet. La oss ta en titt:

1. Fremme øyehelse

Visste du at dagslyset fremmer øyeutvikling hos barn og unge voksne? Du kan bidra til at barna utvikler sunne øyne, ved å eksponere barna for store mengder dagslys i tidlig alder.

2. Bedre søvn

Sollyset bidrar til å regulere kroppens døgnrytme og hjelper hjernen å lære når det er tid for søvn og å våkne opp. Gi barna bedre døgnrytme ved å designe rommet deres med dagslys.

3. Oppfordre sunn vekst

Eksponering for dagslys har mange utrolige fordeler, både fysisk og mentalt. Dagslys påvirker også produksjonen av serotonin, som er tilknyttet følelsen av velvære og lykke hos barn.

Kort oppsummert
  • Det er mange fordeler når du designer et barnerom med hensyn til dagslyset.
  • Eksponering for dagslys kan fremme sunn øyehelse, forbedre søvn og oppfordre til sunn vekst hos barn.
  • VELUX tilbyr et stort utvalg takvinduer, screens, rulleskodder og gardiner for å tilføre dagslys og regulere klimaet, slik at du får et lykkelig og sunt barnerom.

Velg riktig takvindu til barnerommet

Avhengig av hva du ønsker, kan du velge fra et stort utvalg takvinduer for barnerommet. Her er alt du trenger å vite:

Midthengslet takvindu

Våre midthengslede takvinduer er perfekt for barnerom og ungdomsrom. Selv med leketøy eller møbler plassert under, kan vinduet åpnes og lukkes enkelt med lufteklaffen. VELUX midthengslede takvinduer  gir deg brukervennlig tilgang til frisk luft.

3i1 takvindu

Gi barna det beste utgangspunktet med vårt 3i1 takvindu. Det unike designet på takvinduet vil puste nytt liv inn i rom og maksimere mengden dagslys i rommet. Åpne opp for bred panoramautsikt, slik at barna blir inspirert av naturen mens de tilbringer tiden inne på rommet.

"Takvinduer kan forbedre barnas søvn, hjelpe dem med konsentrasjonen, og skape et sunt, lekent miljø i mange år fremover."

Takvinduer med fast underelement

Visste du at du kan forlenge takvinduer for skrå tak med et fast felt for å doble mengden dagslys? Ved å kombinere takvinduet med et fast underelement, kan du gi barnerommet større utsikt.

Overlys for flate tak

Det er ikke mye som er like inspirerende som naturen! Med overlys med glass for flate tak, kan dagslyset skinne inn ovenfra som om det var fra en portal til en annen verden. La barna bli inspirert med klar utsikt til himmelen.

Innvendig og utvendig solskjerming

Ikke glem gardiner, screens og rulleskodder, og annet tilbehør som forsterker opplevelsen til barna i barnerommet:

  • Blendingsrullegardin: Gi barna det de trenger for en god natt søvn ved å investere i blendingsrullegardiner for dine VELUX takvinduer.
  • Insektnett: Ingenting er verre enn å våkne opp til insektbitt. Med et insektnett får du og barna beskyttelsen dere trenger. Insektnettet er ideelt for soverom og lar deg nyte en god natt søvn uten insekter.
  • Varmebeskyttelse: Dine barn kan leke i det perfekte inneklimaet med varmedempende screen 

VELUX ACTIVE: fremme bedre luftkvalitet inne

Gi barna de beste forholdene for lek og kreativ stimulering med VELUX ACTIVE with NETATMO startsettet. Koble VELUX takvinduer, gardiner, screens og rulleskodder til VELUX ACTIVE with NETATMO for automatisk, sensorbasert drift av temperatur, luftfuktighet og CO2-nivåer.

La oss hjelpe deg

Montering er viktig, og VELUX sertifiserte montører kan gi skreddersydde råd og et gratis pristilbud for barnerommet. VELUX sertifiserte montører gjennomfører kontrollettersyn på stedet for å sikre at kvaliteten lever opp til den høye VELUX standarden. En VELUX sertifisert montør gjør jobben smidig, slik at du kan være trygg på resultatet.

Les flere artikler