Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra

Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.
Kort oppsummert
  • Det er mange fordeler når du designer et barnerom med hensyn til dagslyset.
  • Eksponering for dagslys kan fremme sunn øyehelse, forbedre søvn og oppfordre til sunn vekst hos barn.
  • VELUX tilbyr et stort utvalg takvinduer, screens, rulleskodder og gardiner for å tilføre dagslys og regulere klimaet, slik at du får et lykkelig og sunt barnerom.

3 grunner til å designe barnerommet med dagslys

Det er mange gode grunner til hvorfor du vil elske takvinduer på barnerommet. La oss ta en titt:

1. Fremme øyehelse

Visste du at dagslyset fremmer øyeutvikling hos barn og unge voksne? Du kan bidra til at barna utvikler sunne øyne, ved å eksponere barna for store mengder dagslys i tidlig alder.

2. Bedre søvn

Sollyset bidrar til å regulere kroppens døgnrytme og hjelper hjernen å lære når det er tid for søvn og å våkne opp. Gi barna bedre døgnrytme ved å designe rommet deres med dagslys.

3. Oppfordre sunn vekst

Eksponering for dagslys har mange utrolige fordeler, både fysisk og mentalt. Dagslys påvirker også produksjonen av serotonin, som er tilknyttet følelsen av velvære og lykke hos barn.

Velg riktig takvindu til barnerommet

Avhengig av hva du ønsker, kan du velge fra et stort utvalg takvinduer for barnerommet. Her er alt du trenger å vite:

Midthengslet takvindu

Våre midthengslede takvinduer er perfekt for barnerom og ungdomsrom. Selv med leketøy eller møbler plassert under, kan vinduet åpnes og lukkes enkelt med lufteklaffen. VELUX midthengslede takvinduer gir deg brukervennlig tilgang til frisk luft.

3i1 takvindu

Gi barna det beste utgangspunktet med vårt 3i1 takvindu. Det unike designet på takvinduet vil puste nytt liv inn i rom og maksimere mengden dagslys i rommet. Åpne opp for bred panoramautsikt, slik at barna blir inspirert av naturen mens de tilbringer tiden inne på rommet.

Takvinduer med fast underelement

Visste du at du kan forlenge takvinduer for skrå tak med et fast felt for å doble mengden dagslys? Ved å kombinere takvinduet med et fast underelement, kan du gi barnerommet større utsikt.

Overlys for flate tak

Det er ikke mye som er like inspirerende som naturen! Med overlys med glass for flate tak, kan dagslyset skinne inn ovenfra som om det var fra en portal til en annen verden. La barna bli inspirert med klar utsikt til himmelen.

Innvendig og utvendig solskjerming

Ikke glem gardiner, screens og rulleskodder, og annet tilbehør som forsterker opplevelsen til barna i barnerommet:

  • Blendingsrullegardin: Gi barna det de trenger for en god natt søvn ved å investere i blendingsrullegardiner for dine VELUX takvinduer.
  • Insektnett: Ingenting er verre enn å våkne opp til insektbitt. Med et insektnett får du og barna beskyttelsen dere trenger. Insektnettet er ideelt for soverom og lar deg nyte en god natt søvn uten insekter.
  • Varmebeskyttelse: Dine barn kan leke i det perfekte inneklimaet med varmedempende screen 

VELUX ACTIVE: fremme bedre luftkvalitet inne

Gi barna de beste forholdene for lek og kreativ stimulering med VELUX ACTIVE with NETATMO startsettet. Koble VELUX takvinduer, gardiner, screens og rulleskodder til VELUX ACTIVE with NETATMO for automatisk, sensorbasert drift av temperatur, luftfuktighet og CO2-nivåer.

La oss hjelpe deg

Montering er viktig, og en VELUX Takvinduspartner kan gi skreddersydde råd og et gratis pristilbud for barnerommet. VELUX Takvinduspartnere gjennomfører kontrollettersyn på stedet for å sikre at kvaliteten lever opp til den høye VELUX standarden. En VELUX Takvinduspartner gjør jobben smidig, slik at du kan være trygg på resultatet.

Takvinduer kan forbedre barnas søvn, hjelpe dem med konsentrasjonen, og skape et sunt, lekent miljø i mange år fremover.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Child playing in her room with a VELUX roof window
Inspirasjon til barnerommet: Skap det perfekte barnerommet
Det er en spennende prosess for både deg og barna, når du skal skape et gøy og inspirerende barnerom. Det er mange ting du kan gjøre for å få et kreativt og praktisk rom. Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge! Vi har gjort det enklere for deg med disse anbefalingene til barnerom.
Les hele artikkelen
Two kids playing in bedroom with three VELUX roof windows
Slik kan du pusse opp barnerommet for barnas velvære
Er du på leting etter inspirasjon til å pusse opp barnerommet? Ta en titt på disse idéene som vil forvandle barnerommet til et lyst og morsomt rom som de vil elske å tilbringe dagen sin i.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen
Finn de perfekte gardinene til takvinduene
Mange kjøper takvinduer men glemmer gardiner. Gardinene gir en utmerket designmulighet i hjemmet. Montering av gardiner er en av de enkleste og mest effektive måtene å tilføre personlighet til hjemmet. La oss dykke ned i en verden av VELUX gardiner og se hvordan du kan skape et design som passer for deg!
Les hele artikkelen