Inspirasjon til barnerommet: Skap det perfekte barnerommet

Child playing in her room with a VELUX roof window
Det er en spennende prosess for både deg og barna, når du skal skape et gøy og inspirerende barnerom. Det er mange ting du kan gjøre for å få et kreativt og praktisk rom. Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge! Vi har gjort det enklere for deg med disse tipsene som skal gi deg mye inspirasjon til barnerommet.
Kort oppsummert
  • Du trenger kreative elementer som malingsfarge, tapet og grafikk, for å skape et ideelt barnerom.
  • Alle rom ment for barn burde inkludere sollys som gjør oss gladere, smartere og sunnere.
  • Noen av fordelene med inkludering av dagslys i et barnerom er bedre døgnrytme og et sunnere inneklima.

5 tips til hvordan man skaper et livlig og lekent barnerom

Mal rommet med barnets favorittfarge

La oss starte enkelt: farger! Sannsynligvis har barnet ditt en favorittfarge. Mal et veggmaleri av en fjellkjede, skyer, dyr, eller et landskap. Dekk rommet i farger og skap en koselig omgivelse. Velg delikate toner, slik at rommet er lyst og åpent. Nyanser av gult er et humørfylt og forfriskende valg.

Velg en morsom tapet

Dekorer med sjarmerende og livlig tapet. Det er uendelig med valg for å gjøre noe morsomt og unikt. Hvis du velger noe som skinner eller glitrer, kan det være greit å holde det til én vegg.

Vær kreativ (tavlevegg, opphengstavle, fokus på hobbyer)

Hvis barnet ditt liker å tegne på vegger, så kan tavlevegg være det perfekte valget. Gi dem friheten til å tegne det de ønsker med alle regnbuens farger. Et annet velg er en opphengstavle. Dette er en fleksibel måte å la barnet bestemme hvordan de vil dekorere rommet sitt.

Ha fokus på hobbyer og la dem være kreaktive. Det er moro for alle!

Vis frem kunstverket til barnet

La barnet være midtpunktet i sitt eget galleri. Vis frem tegningene på veggene og se hvor stolt barnet ditt blir. Fargelegg rammene og dekorer dem med skjell, pasta eller glitter.

Vær kreativ med hyller og skap

Vær kreativ med hyller og skap. Bygg, mal og dekorer dine egne hyller og skap. Vis frem dine ferdigheter og la barna hjelpe til!

3 fordeler med sollys

Sollys gjør oss gladere

Sollys forbedrer humøret, bidrar til bedre konsentrasjonsevne, og regulerer døgnrytmen.

Derfor blir vi gladere, smartere og sunnere med sollys. Planlegg et leke- eller studierom ved et vindu, i et godt belyst rom.

Bedre søvn

Barn driver med mange aktiviteter i løpet av dagen. Kvalitetssøvn er viktig for barn, de trenger 9-13 timer søvn hver natt, avhengig av alderen. Eksponering for dagslys og kvalitetssøvn går hånd i hånd. Store mengder dagslys regulerer døgnrytmen og gjør oss mer våken. Mindre lysnivå om kvelden og et mørkt rom fremmer søvn om natten.

Sunt inneklima

Effektiv ventilasjon er viktig for å opprettholde godt inneklima. Det er mange fordeler med frisk luft; det får oss til å bli gladere, styrker immunforsvaret og hjelper hjernen med å fungere bedre. Med takvinduer er det mulig å forbedre luftflyten i hjemmet ved å åpne vinduene på motsatt side av rommet. Frisk luft er en enkel måte å sikre et sunnere inneklima.

Skap et sunnere rom fult av lys med VELUX takvinduer

Slipp inn lyset og begrens innsynet

Montering av takvinduer på barnerommet er en fantastisk måte å slippe inn dagslyset. Ikke bare får du mer plass fra der tradisjonelle vinduer ville vært, men et takvindu er plassert for å fange mer dagslys mens solen beveger seg i løpet av dagen, som gir barnerommet mer dagslys lengre ut på dagen. Takvinduer er også bra for å slippe inn dagslyset uten innsyn, siden de er plassert høyere opp på veggen.

Monter gardiner for en god natt søvn

Selv om dagslyset er viktig for oss, så vil vi ikke at det skal forstyrre barnas søvn for tidlig om morgenen! Alle VELUX takvinduer kan monteres med blendingsrullegardiner for å mørklegge rommet til det er tid for å våkne opp. VELUX blendingsrullegardiner er også tilgjengelig i elektrisk og solcelledrevet variant, hvis takvinduene er utenfor rekkevidde, eller man bare ønsker fjernbetjent komfort.

Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er så mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge!

Les flere artikler

Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.
Les hele artikkelen
Two kids playing in bedroom with three VELUX roof windows
Slik kan du pusse opp barnerommet for barnas velvære
Er du på leting etter inspirasjon til å pusse opp barnerommet? Ta en titt på disse idéene som vil forvandle barnerommet til et lyst og morsomt rom som de vil elske å tilbringe dagen sin i.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Få alle fordelene av dagslys med en utskiftning av takvindu
Er det tid for å skifte ut takvinduene? Utskiftning er ikke det eneste valget, du kan også oppgradere dem! Oppgradering av takvinduene er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene. Her er alt du trenger å vite om hvorfor og når du burde skifte ut takvinduene.
Les hele artikkelen