Puss opp soverommet for en bedre natts søvn

Kvalitetssøvn er viktig for vår velvære. Derfor bør du prioritere å organisere soverommet for optimal søvn. Uregelmessig søvn kan påvirke helsen vår på en negativ måte. Det er mye du kan gjøre for å renovere soverommet for en god natts søvn.
Kort oppsummert
  • Det er enkelt å pusse opp soverommet for å få en god natts søvn. Dette inkluderer å tilføre beroligende fargenyanser, bruke naturlige materialer, få inn noen planter og sette inn et takvindu.
  • Et takvindu på soverommet forbedrer luftkvaliteten, kobler innemiljøet med naturen og hjelper deg med å kontrollere søvnsyklusen.
  • VELUX ACTIVE with NETATMO smarthusløsning lar deg våkne opp sammen med solen og forbedrer din naturlige søvnrytme.

Mal soverommet med beroligende farger

Soverommet skal være et rolig sted. En av de enkleste måtene å gjøre soverommet roligere er å male veggene i beroligende farger. Grønnyanser er det beste. De får oss til å roe oss ned og friske oss opp. Lysere lillanyanser, som lavendel, passer veldig godt for personer som står opp tidlig og har en revitaliserende effekt. Alle elsker vel en frodig lavendeleng? En fredelig grånyanse passer perfekt for deg som foretrekker en minimalistisk stil. Grå passer utmerket for mindre soverom fordi de lyser opp rommet og sørger samtidig for en nøytral atmosfære.

Naturlige møbler

Møbler som er laget av naturlige materialer gir soverommet en avslappet følelse. Møbler som er laget av organiske materialer får oss nærmere naturen, som har en beroligende effekt. Vurder å legge til elementer av tre, bambus og rotting i rommet. De varme, myke fargene får deg til å slappe av når du skal legge deg. Finn materialene du liker, som får deg til å føle deg rolig og gir deg en god natts søvn.

Naturlige stoffer

Når du ligger i sengen bør du ligge inntyllet i myke lakener og sengetøy, som gir deg bedre søvn. Naturlige stoffer har blitt brukt i tekstiler i flere hundre år. Bomull er mykt, pustende og enkel å behandle. Bomull trekker til seg fuktighet, så det er ikke nødvendigvis det beste stoffet for personer som blir varme om natten. Hvis du svetter når du sover, er lin det beste til senga di. Det puster, er mykt og kjølig og passer derfor perfekt til varme sommerkvelder. Silke er litt mer kostbart, er mykt, laget av sterke fibre og isolerer godt.

Få inn planter

Planter tilfører ikke bare noe vakkert til rommet. De kan også hjelpe med å rense lufta og redusere giftstoffer. "Svigermors tunge" er en sjelden stueplante som omgjør karbondioksid til oksygen om natten. Det høres magisk ut, men det er bare ett av naturens mange undre. "Svigermors tunge" er faktisk på NASAs liste over de 10 viktigste luftrensende plantene. De ser faktisk også flotte ut.

5 grunner til å tilføre takvinduer til soverommet

Bedre luftkvalitet og ventilasjon

Effektiv ventilasjon er veldig viktig for å opprettholde god kvalitet på lufta i huset. Det er mange fordeler med frisk luft; den får oss til å bli gladere, styrker immunsystemet og hjelper hjernen med å fungere bedre. Med takvinduer på soverommet, forbedrer du luftflyten i hjemmet ved å åpne vinduene på motsatt side av huset. Frisk luft er en enkel måte å sikre et sunnere innemiljø.

Ta med naturen inn

Takvinduer i soverommet bringer deg nærmere naturen. Enten det er mer dagslys, stjernehimmel, frisk luft, fugler som synger, lyden av barn som leker, eller kirkeklokker som ringer. Du er nærmere naturen, noe som gir deg bedre søvn.

Hjelper deg med å kontrollere søvnsyklusen

Naturlig lys balanserer døgnrytmen, så du får en bedre natt søvn og en mer produktiv dag. Solen stimulerer kroppen, slik at den produserer melatonin og balanserer døgnrytmen.

Våkn opp til naturlig dagslys med VELUX ACTIVE with NETATMO

Er du utslitt når du våkner om morgenen? Det kan ha sammenheng med at du våkner i et mørkt rom til lyden av telefonen din som lager lyd. Hjernen er fremdeles i søvnmodus. Ved å gradvis slippe inn mer sollys på soverommet, vil hjernen fortelle deg at ‘det er på tide å stå opp’. Med VELUX ACTIVE with NETATMO kan du bytte vekkerklokken med en soloppgang og samtidig overvåke luftkvaliteten med en romsensor. Still inn dine preferanser med VELUX intelligente smarthusløsninger.

Mer lys uten å gå på kompromiss med privatlivet

Vi ønsker å begrense innsyn på soverommet. Takvinduer gir mer dagslys uten at det går på bekostning av privatlivet. Den perfekte løsningen.

Med frisk luft kommer veldig mange fordeler: Den får oss til å bli gladere, styrker immunsystemet og hjelper hjernen med å fungere bedre.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Bedroom with four VELUX roof windows
Inspirasjon til soverom: Våre lekre ideer for oppussing
Vi tilbringer mye tid på soverommet. Det er her vi både starter og avslutter dagen og lader både kropp og sinn. Dette betyr at soverommet må oppfylle mange behov. Hvis du vil pusse opp soverommet, er det flere ting du må tenke på. Vi har satt sammen en liste med ideer for å få deg i gang med renoveringen, og som vi håper skal gi deg mye inspirasjon til soverommet.
Les hele artikkelen
Forestill deg soverommet med et takvindu fra VELUX
Soverommet er der vi slapper av og lader opp for dagen derpå. En god natts søvn er viktig for vårt velvære. Søvnproblemer er blitt svært utbredt blant voksne. Det er mange årsaker til hvorfor mennesker har søvnproblemer, men du kan løse dette problemet ved å skape et koselig og avslappende soverom. Visste du at dagslys spiller en viktig rolle i døgnrytmen vår? Slipp dagslyset inn, så du kan sove bedre om natten.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Child playing in her room with a VELUX roof window
Inspirasjon til barnerommet: Skap det perfekte barnerommet
Det er en spennende prosess for både deg og barna, når du skal skape et gøy og inspirerende barnerom. Det er mange ting du kan gjøre for å få et kreativt og praktisk rom. Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge! Vi har gjort det enklere for deg med disse anbefalingene til barnerom.
Les hele artikkelen
Mom holding her baby in bedroom with VELUX roof windows
Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.
Les hele artikkelen