Få alle fordelene av dagslys med en utskiftning av takvindu

Er det tid for å skifte ut takvinduene? Utskiftning er ikke det eneste valget, du kan også oppgradere dem! Oppgradering av takvinduene er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene. Her er alt du trenger å vite om hvorfor og når du burde skifte ut takvinduene.
Kort oppsummert
  • Utskiftning av takvindu kan gi rommet mer dagslys, bedre inneklima, bedre isolering, og forbedret energieffektivitet.
  • Det kan være på tide å skifte ut takvinduet, hvis vinduet har en lekkasje, glasset ikke er klart, eller glasset er knust.
  • Nytt tak gir en god mulighet til å skifte ut eller oppgradere takvinduet.

3 fordeler med utskiftning av takvinduene

Det er mange fordeler med å oppgradere takvinduene:

1. En utskiftning av takvinduer vil forvandle rommene med dagslys

Naturlig lys kan fullstendig forvandle boligen. Du kan skape et mer komfortabelt og hyggelig miljø, bare ved å tilføre mer dagslys i rommene.

Det anbefales at glassarealet på alle vinduene er over 10 % av rommets gulvareal for å sikre at rommene har nok dagslysnivå. Velg et takvindu som tilfører maksimum dagslys i boligen og gir opptil to ganger så mye lys som et fasadevindu av samme størrelse.

Selv om du bare skifter ut gamle takvinduer i stedet for å montere flere, gir nye VELUX produkter enda mer dagslys enn et gammelt takvindu av samme størrelse, takket være den slankere vindusrammen.

2. Utskiftning av takvinduene kan forbedre inneklimaet

Sunt inneklima og luftkvalitet kan forbedre velvære og konsentrasjonsevne. Utskiftning av takvindu gir den perfekte muligheten til å oppgradere vinduenes egenskaper. Egenskaper som isolering, lyddemping, fjenbetjening, og intelligent smarthusløsning kan forbedre inneklimaet og gjøre boligen mer energieffektiv.

Oppgrader VELUX takvinduene til VELUX solcelledrevne eller elektrisk betjente takvinduer  slik at du kan enkelt åpne og lukke med et tastetrykk eller ved å bruke VELUX App Control for enkel ventilasjon.

3. Utskiftning av takvindu er raskt og enkelt!

Dagslyset kan endre boligen fullstendig, og utskiftning av takvindu er en enkel måte å tilføre mer dagslys i rommene uten å starte et stort byggeprosjekt.

Vil du vite mer om utskiftningsprosessen? Les om prosessen her.

Når og hvorfor du burde vurdere utskiftning av takvinduene

Det er alltid en god idé å montere takvinduer, men noen øyeblikk er mer praktisk enn andre. En utskiftning av takvindu gir bl.a. en utmerket mulighet for å øke verdien på boligen.

Når burde jeg skifte ut takvinduer?

Gjennomsnittlig levetid for et takvindu er mellom 20 til 30 år i samme tak. I enkelte tilfeller kan det leve lenger. Du må skifte ut takvinduene tidligere, dersom:

  • Hvis takvinduene er ødelagt og ikke kan repareres, eller hvis det er lekkasje
  • Hvis glasset er uskarpt eller har en vannskade
  • Hvis takvinduene har mistet isoleringsevnen
  • Hvis du ser sprekker i vindusglasset eller misfarging
  • Hvis rommet trenger mer dagslys

Et annet bra tidspunkt for utskiftning, er når du skifter ut taket. Du vil spare penger samtidig som du sikrer at takvinduene ikke tar skade, og at takmaterialene passer.

Dette må du ta hensyn til før du starter prosjektet

Dra mest nytte av renoveringsprosjektet med en oppgradering av takvinduet

Utskiftning av et takvindu kan virke som en slitsom, men nødvendig del av renoveringsprosjektet. Derfor velger mange en identisk utskiftning, men det er litt synd!​

Takvinduer kan forvandle et rom slik at det føles helt nytt. Grip denne gylne muligheten til å dra mest nytte av renoveringsprosjektet ved å utforske forskjellige valg.

Vi hjelper deg i gang med ditt prosjekt

VELUX designrådgivere kan hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen for deg, og vise deg hvordan din bolig vil se ut med ett eller flere og større takvindusløsninger — helt gratis og uforpliktende!

Kom i gang

Oppgradering av takvinduer er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Montering av VELUX takvindu
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen