Inspirasjon til loftstue - 3 designideer

Ser du etter måter å optimalisere loftsrommet på? Da har vi en enkel, men svært effektiv løsning: dagslys! Enten du planlegger en loftsrenovering eller bare vil gi loftsrommet en liten oppfriskning, vil dagslys ha en enorm effekt på hvordan du opplever rommet. Det er dessuten enklere enn du tror å slippe inn mer dagslys. Start forvandlingsprosessen med en gang for å høste fordelene av naturlig lys.
Kort oppsummert
  • Ved å slippe inn naturlig lys ovenfra sparer du strøm samtidig som det gir positiv effekt på kropp og sjel.
  • Takvinduer gir fantastisk utsikt og en følelse av å være forbundet med naturen, samtidig som rommet beskyttes mot innsyn.
  • Hvis du ønsker maksimal effekt, bør du gå for et VELUX 3i1 takvindu. Du får da 23 % mer dagslys i forhold til hvis du har tre enkeltstående takvinduer i samme størrelse.

Inspirasjon til loftstue – gjør rommet anvendelig ved hjelp av takvinduer

En loftstue kan fungere som alt fra soverom og stue til lekerom eller hjemmekontor. Uansett hva du velger å bruke loftsrommet ditt til, vil naturlig lys gjennom takvinduer være et kjempepluss.

Fordelene med mer dagslys

Ut med lampene, og inn med naturlig lys. Dagslyset som strømmer inn gjennom takvinduet, sparer deg strøm og gjør godt for både kropp og humør!

Med takvinduer får du inn dobbelt så mye naturlig lys som med fasadevinduer. De lar lyset slippe inn i boligen på en mer naturlig måte, og skaper en perfekt balanse mellom lyset inne og ute. Dette virker positivt inn på døgnrytmen vår og stimulerer hjernen til å produsere serotonin. Sistnevnte bidrar til at vi sover godt, våkner uthvilte og tenker klart, og har stor betydning for trivselen vår i det daglige.

VELUX løsninger: Maksimer mengden naturlig lys på loftsrommet ved hjelp av et VELUX 3i1 takvindu. Takvinduet er designet for å gi 23 % mer dagslys i forhold til hvis du har tre enkeltstående takvinduer i samme størrelse. Løsningen med 3i1 gir en imponerende effekt og får loftsrommet til å virke både større og lysere!

Skap mer anvendelig plass

VELUX løsninger: Løsninger som f.eks. et 3i1 takvindu med én stor karm, får rommet til å virke større, og gir samtidig plass til f.eks. et bord eller en kommode under vinduet.

Et annet fint alternativ er en VELUX takaltan. Denne åpnes på sekunder, slipper inn masse frisk luft og naturlig lys i boligen, og gir en fantastisk utsikt til omgivelsene. Med en øvre halvdel som kan åpnes som et tradisjonelt takvindu, forvandles denne innovative løsningen fra takvindu til balkong.

Få enda bedre utsikt til verden utenfor

Nyt utsikten! Rom uten vinduer vil lett kunne oppleves som monotone og trykkende. Når man har utsikt mot det fri – enten det er til natur eller bylandskap – gjennom takvinduer, føler man seg straks mer tilpass.

VELUX løsninger: Nyt imponerende panoramautsikt med et VELUX 3i1 takvindu. Da det er dobbelt så bredt som det er høyt, gjør dette geniale vinduet en synlig forskjell. Karmprofilen har blitt enda smalere for å øke utsikten.

Siden du er så godt i gang, kan du også sjekke ut VELUX topphengslet takvindu. Dette er en perfekt løsning for loftsrenoveringer. Vinduet betjenes med et elegant håndtak nederst, gir full utsikt over horisonten og slipper inn maksimalt med naturlig dagslys.

Løsninger til loftsrom

Lurer du på hvordan rommet ditt ville ha sett ut med mer dagslys? La VELUX designrådgiverne våre gi deg gratis prosjektrådgivning og hjelpe deg å finne en ideell løsning.
Enten du planlegger en loftsrenovering eller bare vil gi loftsrommet en liten oppfriskning, vil dagslys ha en enorm effekt på hvordan du opplever rommet.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen
Slik kommer du i gang med loftsrenovering
Nå som du har bestemt deg for å bygge om loftet, gjelder det bare å finne ut hvor du bør starte. Selv om det tar tid å bygge om et ubebodd loftsrom, er det så absolutt verdt det. Ikke bare får du mer plass til deg selv og familien, men du øker også verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.
Les hele artikkelen
Inspirasjon til loftstue: Disse ideene tar loftsrommet til et nytt nivå
Har det hendt at du har sett et fantastisk loft på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det sånn?». I så fall er denne artikkelen for deg. Finn ut hvordan du skaper ditt eget drømmeloft ved å slippe inn dagslys. Vi gir deg her ideer til hvordan du gjør loftsrommet om til et innbydende og unikt sted.
Les hele artikkelen
Har du tenkt å bygge en egen bolig? Oppdag hvordan dagslys kan forvandle drømmeboligen
Har du bestemt deg for å bygge egen bolig? Hvis det er tilfellet, så gratulerer! Det krever hardt arbeid og engasjement å bygge en egen bolig. Her er en liste over råd og inspirasjon for prosessen, så du får en god start. Vi har også gode råd om hvordan du kan få mest mulig dagslys i den nye boligen.
Les hele artikkelen