Har du tenkt å bygge en egen bolig? Oppdag hvordan dagslys kan forvandle drømmeboligen

A big and bright kitchen and dining room area.
Har du bestemt deg for å bygge egen bolig? Hvis det er tilfellet, så gratulerer! Det krever hardt arbeid og engasjement å bygge en egen bolig. Her er en liste over råd og inspirasjon for prosessen, så du får en god start. Vi har også gode råd om hvordan du kan mest mulig utnytte dagslys i den nye boligen.

Ekspertråd for å komme i gang med byggingen

Trenger du hjelp med å finne ut hvor du skal begynne i det nye byggeprosjektet? Slapp av! Vi har laget en liste over artikler om bygging av ny bolig, fra tips og råd for å komme i gang, til vanlige feil man kan unngå. Vi forklarer også hvorfor det er så viktig å prioritere dagslys i de tidlige stadiene. Så sett i gang å planlegg med vårt ekspertråd.

En kontrolliste for bygging av ny bolig

Det beste rådet vi kan gi deg, er å planlegge, planlegge og atter planlegge! Å bygge egen bolig, er et stort prosjekt med mye overraskelser og vendinger. Planleggingsfasen omfatter mange ting du må gjøre og ikke gjøre. Heldigvis har vi satt sammen en liste over artikler. Her er all informasjonen du trenger for å takle den første utfordringen.

  • Typiske feil du må unngå når du bygger egen bolig 
  • Viktige spørsmål å spørre en entreprenør om
Kort oppsummert
  • Prioriter dagslys i designstadiet. Det kan koste tid og penger å utsette store avgjørelser som vindusvalg og plassering. Ferdigstill så mange detaljer som mulig før konstruksjonen begynner, så du sikrer en problemfri byggeprosess.
  • Det kan være vanskelig å se for seg et takvindu i boligen, så du kan ta en titt på våre inspirasjonsartikler for tips om hvordan du kan forvandle drømmeboligen med dagslys.
  • Hvis du samarbeider med en arkitekt eller er arkitekt selv, kan du laste ned VELUX Daylight Visualizer helt gratis, for å se hvordan rommet vil se ut.

Inkluder dagslys i planen din

Vi mener det er viktig å prioritere dagslyset når man bygger en ny bolig. Dagslyset påvirker ikke bare helsen, velværet og inneklimaet positivt, men det gjør også boligen mer innbydende. Derfor er dagslyset en prioritet og ikke en ettertanke.

Det er viktig å prioritere dagslys tidlig når du bygger en ny bolig. Finn ut hvilke vinduer du vil ha når du er i designstadiet. Ikke vent med store avgjørelser som vindusvalg og plassering, siden dette kan koste deg mye tid og penger. Jo flere detaljer du ferdigstiller før konstruksjon, desto enklere og raskere blir prosessen.

«Dagslys er noe av det viktigste å prioritere når man bygger en ny bolig. Dagslyset vil påvirke inneklimaet, helsen og velværet positivt,​ samt gjøre boligen mer innbydende.»

Forvandle drømmeboligen med dagslys

Vi har mange gode råd om hvordan man forvandler boligen med dagslys! Ta en titt på våre inspirerende casestudier og gode veiledninger. Du kan også få gratis råd fra ekspertene våre om hvordan VELUX kan fylle boligen med dagslys.

Inspirerende artikler

Det er lett å prate om hva vi ønsker, men det er noe helt annet å realisere dem. Det kan være vanskelig å se for deg et takvindu i boligen. Derfor har vi satt sammen inspirerende artikler som gjør det lettere for deg. Finn inspirasjon om hvordan du kan forvandle drømmeboligen med dagslys. Du vil se rommene dine i et helt nytt lys med VELUX takvinduer.

Les flere artikler