Har du tenkt å bygge en egen bolig? Oppdag hvordan dagslys kan forvandle drømmeboligen

Moderne og lys kjøkken med VELUX takvindu, tre skap, og spisestue.
Har du bestemt deg for å bygge egen bolig? Hvis det er tilfellet, så gratulerer! Det krever hardt arbeid og engasjement å bygge en egen bolig. Her er en liste over råd og inspirasjon for prosessen, så du får en god start. Vi har også gode råd om hvordan du kan mest mulig utnytte dagslys i den nye boligen.
Kort oppsummert
  • Prioriter dagslys i designstadiet. Det kan koste tid og penger å utsette store avgjørelser som vindusvalg og plassering. Ferdigstill så mange detaljer som mulig før konstruksjonen begynner, så du sikrer en problemfri byggeprosess.
  • Det kan være vanskelig å se for seg et takvindu i boligen, så du kan ta en titt på våre inspirasjonsartikler for tips om hvordan du kan forvandle drømmeboligen med dagslys.
  • Hvis du samarbeider med en arkitekt eller er arkitekt selv, kan du laste ned VELUX Daylight Visualizer helt gratis, for å se hvordan rommet vil se ut.

Ekspertråd for å komme i gang med byggingen

Trenger du hjelp med å finne ut hvor du skal begynne i det nye byggeprosjektet? Slapp av! Vi har laget en liste over artikler om bygging av ny bolig, fra tips og råd for å komme i gang, til vanlige feil man kan unngå. Vi forklarer også hvorfor det er så viktig å prioritere dagslys i de tidlige stadiene. Så sett i gang å planlegg med vårt ekspertråd.

En kontrolliste for bygging av ny bolig

Det beste rådet vi kan gi deg, er å planlegge, planlegge og atter planlegge! Å bygge egen bolig, er et stort prosjekt med mye overraskelser og vendinger. Planleggingsfasen omfatter mange ting du må gjøre og ikke gjøre. Heldigvis har vi satt sammen en liste over artikler. Her er all informasjonen du trenger for å takle den første utfordringen.

  • Typiske feil du må unngå når du bygger egen bolig 
  • Viktige spørsmål å spørre en entreprenør om

Inkluder dagslys i planen din

Vi mener det er viktig å prioritere dagslyset når man bygger en ny bolig. Dagslyset påvirker ikke bare helsen, velværet og inneklimaet positivt, men det gjør også boligen mer innbydende. Derfor er dagslyset en prioritet og ikke en ettertanke.

Det er viktig å prioritere dagslys tidlig når du bygger en ny bolig. Finn ut hvilke vinduer du vil ha når du er i designstadiet. Ikke vent med store avgjørelser som vindusvalg og plassering, siden dette kan koste deg mye tid og penger. Jo flere detaljer du ferdigstiller før konstruksjon, desto enklere og raskere blir prosessen.

Forvandle drømmeboligen med dagslys

Vi har mange gode råd om hvordan man forvandler boligen med dagslys! Ta en titt på våre inspirerende casestudier og gode veiledninger. Du kan også få gratis råd fra ekspertene våre om hvordan VELUX kan fylle boligen med dagslys.

Inspirerende artikler

Det er lett å prate om hva vi ønsker, men det er noe helt annet å realisere dem. Det kan være vanskelig å se for deg et takvindu i boligen. Derfor har vi satt sammen inspirerende artikler som gjør det lettere for deg. Finn inspirasjon om hvordan du kan forvandle drømmeboligen med dagslys. Du vil se rommene dine i et helt nytt lys med VELUX takvinduer.
Dagslys er noe av det viktigste å prioritere når man bygger en ny bolig. Dagslyset vil påvirke inneklimaet, helsen og velværet positivt, samt gjøre boligen mer innbydende.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Takvinduer eller fasadevinduer? Dette er forskjellen
Hvis du skal renovere eller pusse opp hjemme, vurderer du sannsynligvis også hvilken type vinduer du ønsker deg. Dette er ikke bare en stor avgjørelse, den er også vanskelig. Bare tenk på den positive innvirkningen naturlig dagslys har på velvære: Det gir mening at dette er en viktig avgjørelse. Til syvende og sist står det mellom fasade- og takvinduer. Det kan godt være at du vil ha begge, men takvinduer gir deg noen fordeler som fasadevinduer ikke har.
Les hele artikkelen
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen