Finn en optimal takvinduløsning til tilbygget ditt

Moderne stue med VELUX takvinduer, skinnsofa og inneplanter.
Tilbygg kan være både store og små, men felles for dem alle er at de kan tilføre boligen mer lys og plass. Kanskje drømmer du om å se mer av hagen hver dag, eller ønsker deg en hagestue der du kan nyte de lange sommerkveldene. Uansett hva du har i tankene, kan takvinduene våre gi tilbygget ditt dagslys, ventilasjon og en unik stemning.
Kort oppsummert
  • Hvis du ønsker å få inn mer lys, må du tenke over hvilken himmelretning rommet vender. Et takvindu vil slippe inn mer sollys enn tradisjonelle vinduer, da ruten vender oppover mot himmelen og solen.
  • Elektrisk betjente eller solcelledrevne vinduer fra VELUX er ideelle for kjøkkentilbygg. Med den ferdig parede veggbryteren kan du åpne og lukke dem med et tastetrykk for enkelt å lufte ut matos.
  • Et tilbygg med flatt tak vil sannsynligvis gi prosjektet et enda større fotavtrykk, da du flytter den opprinnelige lyskilden lenger unna midten av boligen. Dette gjør det enda viktigere å få inn dagslys gjennom taket.

Tenk nøye over hvor du vil ha tilbygget

For å finne det beste stedet å bygge ut på må du ta høyde for grunnplanen og tomten. Du kan f.eks. integrere tilbygget i et eksisterende rom i boligen. Det kan være i stuen, spisestuen eller kjøkkenet. Hvis du ønsker å få inn mer lys, kan du montere takvindu ut fra hvilken himmelretning rommet vender. Et takvindu vil slippe inn mer sollys enn tradisjonelle vinduer, da ruten vender oppover mot himmelen og solen.

Takvinduer til alle typer tilbygg

Uansett type tilbygg har vi en takvinduløsning som passer! Tenk gjennom tidlig i planleggingsprosessen hvilken type takvinduer du ønsker. Hvis du synes det er vanskelig å vite hvilken type takvinduløsning du bør velge til tilbygget, er det bare å kontakte VELUX, så finner vi ut av det sammen.

Solcelledrevne og elektrisk betjente løsninger

Elektriske eller solcelledrevne VELUX takvinduer er ideelt egnet for kjøkkenutvidelser. Den forhåndsparede veggbryteren gir deg mulighet til å åpne og lukke dem med et trykk på knappen for å lufte ut matos. Elektriske eller solcelledrevne VELUX takvinduer er utstyrt med regnsensorer som sørger for at vinduene lukkes automatisk når det begynner å regne.

Ved å pare dem med VELUX App Control kan du opprette en personlig tidsplan for lufting av rommet. Du kan da raskt sjekke og åpne eller lukke de elektriske eller solcelledrevne VELUX takvinduene direkte fra smarttelefonen – også når du ikke er hjemme.

Når det gjelder den innvendige overflaten, bør du gå for fuktbestandige, vedlikeholdsfrie takvinduer i hvit polyuretan.

Løsninger for tilbygg med flatt tak

Hvis du planlegger et tilbygg med flatt tak, vil dette prosjektet sannsynligvis få et enda større fotavtrykk, da den opprinnelige lyskilden flyttes lenger unna midten av boligen. Dette gjør det enda viktigere å få inn dagslys gjennom taket. Løsningene våre for flate tak gir deg alle de samme fordelene som med et takvindu for skrå tak. Se den nye generasjonen av VELUX overlys med plant og buet glass.

I likhet med takvindusløsningene for skrå tak kan overlysene med plant eller buet glass fjernbetjenes – slik at du raskt kan lufte ut i tilbygget.

Lys- og varmestyring

Å slippe inn sollys gjennom taket er vel og bra, men tenk over hvordan du vil styre lyset og varmen i tilbygget i løpet av året. Vurder utvendige varmebeskyttende screens og rulleskodder, og lysregulerende innvendige gardiner for å sikre at inneklimaet til enhver tid er behagelig. Samtlige av disse løsningene kan utstyres med elektrisk eller solcelledrevet betjening for enkel styring.

Uansett hva du har i tankene, kan takvinduene våre gi tilbygget ditt dagslys, ventilasjon og en unik stemning.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Slik planlegger du et tilbygg på huset ditt
Er det trangt om plassen hjemme? Før du begynner å se deg om etter ny bolig, bør du vurdere et tilbygg. Dette er ofte den mest prisvennlige og tidsbesparende løsningen. Med et tilbygg kan du skape mer plass, forbedre livskvaliteten og øke verdien på eiendommen – pluss at du slipper å forlate nabolaget du trives så godt i. Det er mye å ta stilling til for å sikre at det nye tilbygget faktisk innfrir ønskene og behovene til hele familien, så les videre og la veiledningen for tilbygg hjelpe deg med planleggingen.
Les hele artikkelen
Slik lager du et budsjett for tilbygg
Ønsker du å bygge ut, men er usikker på hvor mye det vil koste? Når familien vokser og dere trenger mer plass, kan et tilbygg være en ideell løsning. Har du sett etter inspirasjon til prosjektet ditt på Pinterest og Instagram, men lurer på hvor mye du vil måtte ut med for at drømmen skal bli virkelighet? Disse fire enkle trinnene hjelper deg til å få en god start.
Les hele artikkelen
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak
Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen