Vurderer du nye baderomsvinduer? Derfor er takvinduer en strålende idé

Bright bathroom with VELUX roof windows
Badet er et rom som ikke nødvendigvis får så mye oppmerksomhet. Du har sikkert allerede fått med deg at vi tilbringer halve livet på soverommet, men har du tenkt på hvor mye du er på badet? Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være. Når du skal skape et flott bad, kan takvinduer være et utmerket tillegg.

Tre grunner til hvorfor du bør montere takvinduer på badet

Det er mange fordeler med et takvindu på badet – her er tre av dem:

Naturlig lys som ikke skaper sjenerende innsyn

Et takvindu gir deg privatliv når det er plassert på taket. Det gir mer privatliv og komfort på badet enn tradisjonelle, vertikale baderomsvinduer.

Kort oppsummert
  • Fordelene med takvinduer på badet ditt er mer naturlig lys uten sjenerende innsyn, skaper bedre ventilasjon og et rom som ser større ut.
  • Det er utrolig viktig å velge de riktige takvinduene til badet. Elektriske og solcelledrevne takvinduer passer utmerket til mindre bad. Vedlikeholdsfri overflate gjør at badet kan håndtere fuktig luft, mens screens og persienner sørger for begrenset innsyn.
  • Tilfør intelligente smarthusløsninger for å gjøre det enkelt å kontrollere bademiljøet. VELUX ACTIVE with NETATMO overvåker og kontrollerer kvaliteten på inneklimaet fra en hjemmesensor til smarttelefonen.

Får rommet til å virke større

Badet er sjeldent et av de største rommene i huset. Det er mer sannsynlig et av de minste rommene, og det kan derfor være et rom som er utfordrende å dekorere og belyse. Du får til begge deler med et takvindu. Høyden og plasseringen på takvinduet vil få rommet til å virke større. Hvis vinduet er integrert i taket, vil naturlig lys flomme inn på badet og gjøre det inviterende og luftig.

Frisk luft og ventilasjon

Når du dusjer blir badet fylt med fukt. Dette gjør det viktig med frisk luft og ordentlig ventilasjon. Badet lider ved dårlig ventilasjon. Et stort baderomsvindu som du kan åpne etter en dusj skaper luftsirkulasjon for et bedre innemiljø.

Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være.

Velg riktige baderomsvinduer

Når det kommer til bestemmelsen om de riktige baderomsvinduene, er det mye du må tenke på. Hvis målet er å få mer dagslys inn på badet, er det viktig å vite himmelretningen. Ut i fra dette kan du beregne den optimale plasseringen for vinduet. Når det gjelder ventilasjon kan et takvindu fange mer luft, noe som sørger for bedre ventilasjon.

Fjernbetjente takvinduer -  enkel tilgang til naturlig dagslys

Elektriske eller soldrevne vinduer er den perfekte løsninger for mindre baderom. Et smalt eller lite bad kan virke klaustrofobisk. Et takvindu kan hjelpe med dette ved å åpne opp rommet. Men det må monteres i egnet høyde for begrenset innsyn. Det er her et solcelledrevet eller elektrisk takvindu kommer til sin rett fordi du vil kunne åpne og lukke det med en trådløs veggbryter eller smarttelefonen.

Påse at takvinduene kan takle fukten!

Når du har lagt til et takvindu, må du påse at du velger riktig innvendig overflate for rommet. Et varmt bad eller en dusj kan gjøre baderommet svært fuktig, så husk å velge et takvindu med fuktmotstandig overflate i polyuretan. VELUX midthengslet polyuretanvindu har en moderne hvit overflate som vil gjøre det enkelt for deg å vedlikeholde badet, gjøre det rent og holde det tørt.

Innvendig og utvendig solskjerming

Innsyn er alltid viktig å huske på når du skal velge takvindu. Hvis det er siktlinjer fra baderomsvinduet, velger du persienner. De er diskrete og sørger for begrenset innsyn på badet. Persiennene våre er fuktmotstandige, noe som gjør at de passer perfekt til badet.

VELUX ACTIVE with NETATMO – kontroller vinduene dine og inneklimaet

VELUX ACTIVE er vår smarte, automatiske betjeningsløsning for inneklima, slik at du kan styre VELUX solcelledrevne og elektrisk betjente takvinduer, gardiner, screens og rulleskodder.

VELUX ACTIVE gir deg en oversikt over luftkvaliteten inne og overvåker temperatur, fuktighet, og CO2-nivåer for å garantere regelmessig utlufting i rommet.

Les flere artikler