Vurderer du nye baderomsvinduer? Derfor er takvinduer en strålende idé

Loftsbad med VELUX-vindu, frittstående badekar, trebenk og grønne planter.
Badet er et rom som ikke nødvendigvis får så mye oppmerksomhet. Du har sikkert allerede fått med deg at vi tilbringer halve livet på soverommet, men har du tenkt på hvor mye du er på badet? Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være. Når du skal skape et flott bad, kan takvinduer være et utmerket tillegg.
Kort oppsummert
  • Fordelene med takvinduer på badet ditt er mer naturlig lys uten sjenerende innsyn, skaper bedre ventilasjon og et rom som ser større ut.
  • Det er utrolig viktig å velge de riktige takvinduene til badet. Elektriske og solcelledrevne takvinduer passer utmerket til mindre bad. Vedlikeholdsfri overflate gjør at badet kan håndtere fuktig luft, mens screens og persienner sørger for begrenset innsyn.
  • Tilfør intelligente smarthusløsninger for å gjøre det enkelt å kontrollere bademiljøet. VELUX ACTIVE with NETATMO overvåker og kontrollerer kvaliteten på inneklimaet fra en hjemmesensor til smarttelefonen.

Tre grunner til hvorfor du bør montere takvinduer på badet

Det er mange fordeler med et takvindu på badet – her er tre av dem:

Naturlig lys som ikke skaper sjenerende innsyn

Et takvindu gir deg privatliv når det er plassert på taket. Det gir mer privatliv og komfort på badet enn tradisjonelle, vertikale baderomsvinduer.

Får rommet til å virke større

Badet er sjeldent et av de største rommene i huset. Det er mer sannsynlig et av de minste rommene, og det kan derfor være et rom som er utfordrende å dekorere og belyse. Du får til begge deler med et takvindu. Høyden og plasseringen på takvinduet vil få rommet til å virke større. Hvis vinduet er integrert i taket, vil naturlig lys flomme inn på badet og gjøre det inviterende og luftig.

Frisk luft og ventilasjon

Når du dusjer blir badet fylt med fukt. Dette gjør det viktig med frisk luft og ordentlig ventilasjon. Badet lider ved dårlig ventilasjon. Et stort baderomsvindu som du kan åpne etter en dusj skaper luftsirkulasjon for et bedre innemiljø.

Velg riktige baderomsvinduer

Når det kommer til bestemmelsen om de riktige baderomsvinduene, er det mye du må tenke på. Hvis målet er å få mer dagslys inn på badet, er det viktig å vite himmelretningen. Ut i fra dette kan du beregne den optimale plasseringen for vinduet. Når det gjelder ventilasjon kan et takvindu fange mer luft, noe som sørger for bedre ventilasjon.

Fjernbetjente takvinduer - enkel tilgang til naturlig dagslys

Elektriske eller soldrevne vinduer er den perfekte løsninger for mindre baderom. Et smalt eller lite bad kan virke klaustrofobisk. Et takvindu kan hjelpe med dette ved å åpne opp rommet. Men det må monteres i egnet høyde for begrenset innsyn. Det er her et solcelledrevet eller elektrisk takvindu kommer til sin rett fordi du vil kunne åpne og lukke det med en trådløs veggbryter eller smarttelefonen.

Påse at takvinduene kan takle fukten!

Når du har lagt til et takvindu, må du påse at du velger riktig innvendig overflate for rommet. Et varmt bad eller en dusj kan gjøre baderommet svært fuktig, så husk å velge et takvindu med fuktmotstandig overflate i polyuretan. VELUX midthengslet polyuretanvindu har en moderne hvit overflate som vil gjøre det enkelt for deg å vedlikeholde badet, gjøre det rent og holde det tørt.

Innvendig og utvendig solskjerming

Innsyn er alltid viktig å huske på når du skal velge takvindu. Hvis det er siktlinjer fra baderomsvinduet, velger du persienner. De er diskrete og sørger for begrenset innsyn på badet. Persiennene våre er fuktmotstandige, noe som gjør at de passer perfekt til badet.

VELUX ACTIVE with NETATMO – kontroller vinduene dine og inneklimaet

VELUX ACTIVE er vår smarte, automatiske betjeningsløsning for inneklima, slik at du kan styre VELUX solcelledrevne og elektrisk betjente takvinduer, gardiner, screens og rulleskodder.

VELUX ACTIVE gir deg en oversikt over luftkvaliteten inne og overvåker temperatur, fuktighet, og CO2-nivåer for å garantere regelmessig utlufting i rommet.

Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være.

Les flere artikler

Skal du i gang med oppussing av bad? Slipp inn naturlig dagslys gjennom taket
Bad har lenge vært det viktigste av alle rom. Moderne bad er like mye oppholdsrom som alle andre rom i huset. Dekorasjonsideer til badet legger i dag mer vekt på velvære i hjemmet. Badet er blitt et sted hvor du kan slappe av og ta det med ro. Planlegger du å oppgradere badet og forvandle det til et rom hvor du kan koble av og friske opp kroppen? Tenk på å tilføre naturlig baderomslys og gjør badet til ditt eget private spa.
Les hele artikkelen
Forvandle baderommet med disse smarte tipsene til baderomsrenovering
Å renovere badet kan virke overveldende. Det er mange avgjørelser du må ta underveis, og det vil kreve en del planlegging å gjennomføre prosjektet. Å gi badet den elegante oppgraderingen du alltid har ønsket deg, vil være verdt det! Her er en liste over ideer til baderomsrenovering som vil hjelpe deg med å planlegge prosessen og ta de riktige avgjørelsene.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen