Skal du i gang med oppussing av bad? Slipp inn naturlig dagslys gjennom taket

Moderne bad med VELUX takvindu, rundt speil og trebenk.
Bad har lenge vært det viktigste av alle rom. Moderne bad er like mye oppholdsrom som alle andre rom i huset. Dekorasjonsideer til badet legger i dag mer vekt på velvære i hjemmet. Badet er blitt et sted hvor du kan slappe av og ta det med ro. Planlegger du oppussing av bad for å forvandle det til et rom hvor du kan koble av og friske opp kroppen? Tenk på å tilføre naturlig baderomsbelysning og gjør badet til ditt eget private spa.
Kort oppsummert
  • Bad skal være designet for maksimal avslapning. Ved å integrere naturlig lys, vil du få den rette atmosfæren. 
  • Elementer som naturlige materialer, vedlikeholdsfri innvendig overflate, samt personlig tilbehør, skaper et rom som både er funksjonelt og vakkert.
  • Ved å tilføre et takvindu til badet, vil du få inn naturlig lys, frisk luft og ventilasjon, samt gjøre rommet visuelt større.

3 ideer til baderomsdesign for et avslappende miljø på badet

Mer naturlig lys med takvinduer

Naturlig lys er et rent hvitt lys som fremmer fargene på vegger og dekor, i motsetning til kunstig belysning. Naturlig belysning får også badet til å virke større og mer avslappende. Små bad med begrenset belysning vil dra nytte av et enkeltstående takvindu - det vil forvandle rommet totalt og få det til å virke romsligere.

Enkelt vedlikehold med polyuretan - vedlikeholdsfritt

Vårt takvindu i vedlikeholdsfri polyuretan gjør at takvinduene blir enkle å vedlikeholde. Overflaten er fuktmotstandig, noe som gjør at den passer perfekt til fuktige rom som bad.

Skap en avslappende atmosfære hvor du kan slappe av og lade batteriene

Bruk tekstiler for en mykere stil

Tekstiler som er laget av myke stoffer, som håndklær, gjør et bad mer inviterende. Bruk dine favorittfarger og skap en rolig atmosfære.

Skap ditt eget private paradis

Skap et vakkert rom ved å tilføre elementer som gjør deg mer avslappet.

Tilfør dekorative grønne planter for en rolig følelse eller en høyttaler for å høre på favorittsangene dine. Installer en regndusj eller et badekar for ultimat ro.

Tilfør tilbehør for en personlig stil

Gjør rommet personlig med din favorittkunst, legg til duftlys for å skape en avslappet atmosfære eller pynt med kaktuser og sukkulenter som trives godt i fuktige miljøer. Være kreativ med såpebeholdere eller kleskurver. Gjør det personlig, det er tross alt ditt rom!

Bruk naturlige materialer for å skape en avslappet atmosfære

Hvis du renoverer badet vil naturlige materialer som tre eller stein fremme en følelse av ro. Tilfør dufter som jasmin, lavendel, eik eller furu for å fremme sjelefred.

Tre grunner til hvorfor du bør sette inn takvinduer på badet

Naturlig lys – den perfekte måten å starte dagen din på

Start dagen med naturlig dagslys for å føle deg mer opplagt. Ved å starte dagen i et lyst rom med mengder av naturlig dagslys, vil hjernen tenke at ‘det er på tide å stå opp’. Den beste vekkerklokken er sollyset.

Får rommet til å virke større

Naturlig dagslys får rommet til å virke større.

Takvinduer hjelper med å lyse opp mørke hjørner og skape et mer inviterende rom for deg og familien.

Frisk luft og ventilasjon

Badet trenger ventilasjon for å kunne la damp og kondens forlate rommet. I tillegg til dette har frisk luft flere fordeler: Den får oss til å bli gladere, styrker immunforsvaret og hjelper hjernen med å fungere bedre. Introduksjonen av frisk luft sørger for sunn luftkvalitet i hjemmet. Og la oss bare si det rett ut: Ingen av oss liker en bråkete vifte uansett.

Dekorasjonsideer til badet legger i dag mer vekt på velvære i hjemmet. Badet har blitt et sted hvor du kan slappe av og ta det med ro.

Les flere artikler

Forvandle baderommet med disse smarte tipsene til baderomsrenovering
Å renovere badet kan virke overveldende. Det er mange avgjørelser du må ta underveis, og det vil kreve en del planlegging å gjennomføre prosjektet. Å gi badet den elegante oppgraderingen du alltid har ønsket deg, vil være verdt det! Her er en liste over ideer til baderomsrenovering som vil hjelpe deg med å planlegge prosessen og ta de riktige avgjørelsene.
Les hele artikkelen
Vurderer du nye baderomsvinduer? Derfor er takvinduer en strålende idé
Badet er et rom som ikke nødvendigvis får så mye oppmerksomhet. Du har sikkert allerede fått med deg at vi tilbringer halve livet på soverommet, men har du tenkt på hvor mye du er på badet? Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være. Når du skal skape et flott bad, kan takvinduer være et utmerket tillegg.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen