Skal du i gang med oppussing av bad? Slipp inn naturlig dagslys gjennom taket

A modern bathroom with wooden furniture, blue painted walls and roof windows
Bad har lenge vært det viktigste av alle rom. Moderne bad er like mye oppholdsrom som alle andre rom i huset. Dekorasjonsideer til badet legger i dag mer vekt på velvære i hjemmet. Badet er blitt et sted hvor du kan slappe av og ta det med ro. Planlegger du oppussing av bad for å forvandle det til et rom hvor du kan koble av og friske opp kroppen? Tenk på å tilføre naturlig baderomsbelysning og gjør badet til ditt eget private spa.

3 ideer til baderomsdesign for et avslappende miljø på badet

Mer naturlig lys med takvinduer

Naturlig lys er et rent hvitt lys som fremmer fargene på vegger og dekor, i motsetning til kunstig belysning. Naturlig belysning får også badet til å virke større og mer avslappende. Små bad med begrenset belysning vil dra nytte av et enkeltstående takvindu - det vil forvandle rommet totalt og få det til å virke romsligere.

Enkelt vedlikehold med polyuretan - vedlikeholdsfritt

Vårt takvindu i vedlikeholdsfri polyuretan gjør at takvinduene blir enkle å vedlikeholde. Overflaten er fuktmotstandig, noe som gjør at den passer perfekt til fuktige rom som bad.

Skap en avslappende atmosfære hvor du kan slappe av og lade batteriene

Bruk tekstiler for en mykere stil

Tekstiler som er laget av myke stoffer, som håndklær, gjør et bad mer inviterende. Bruk dine favorittfarger og skap en rolig atmosfære.

Skap ditt eget private paradis

Skap et vakkert rom ved å tilføre elementer som gjør deg mer avslappet.

Tilfør dekorative grønne planter for en rolig følelse eller en høyttaler for å høre på favorittsangene dine. Installer en regndusj eller et badekar for ultimat ro.

Tilfør tilbehør for en personlig stil

Gjør rommet personlig med din favorittkunst, legg til duftlys for å skape en avslappet atmosfære eller pynt med kaktuser og sukkulenter som trives godt i fuktige miljøer. Være kreativ med såpebeholdere eller kleskurver. Gjør det personlig, det er tross alt ditt rom!

Bruk naturlige materialer for å skape en avslappet atmosfære

Hvis du renoverer badet vil naturlige materialer som tre eller stein fremme en følelse av ro. Tilfør dufter som jasmin, lavendel, eik eller furu for å fremme sjelefred.

Tre grunner til hvorfor du bør sette inn takvinduer på badet

Naturlig lys – den perfekte måten å starte dagen din på

Start dagen med naturlig dagslys for å føle deg mer opplagt. Ved å starte dagen i et lyst rom med mengder av naturlig dagslys, vil hjernen tenke at ‘det er på tide å stå opp’. Den beste vekkerklokken er sollyset.

Får rommet til å virke større

Naturlig dagslys får rommet til å virke større.

Takvinduer hjelper med å lyse opp mørke hjørner og skape et mer inviterende rom for deg og familien.

Frisk luft og ventilasjon

Badet trenger ventilasjon for å kunne la damp og kondens forlate rommet. I tillegg til dette har frisk luft flere fordeler: Den får oss til å bli gladere, styrker immunforsvaret og hjelper hjernen med å fungere bedre. Introduksjonen av frisk luft sørger for sunn luftkvalitet i hjemmet. Og la oss bare si det rett ut: Ingen av oss liker en bråkete vifte uansett.

Les flere artikler