Forvandle baderommet med disse smarte tipsene til baderomsrenovering

Moderne bad med VELUX takvindu, frittstående badekar og person som steller en plante.
Å renovere badet kan virke overveldende. Det er mange avgjørelser du må ta underveis, og det vil kreve en del planlegging å gjennomføre prosjektet. Å gi badet den elegante oppgraderingen du alltid har ønsket deg, vil være verdt det! Her er en liste over ideer til renovering av badet som vil hjelpe deg med å planlegge prosessen og ta de riktige avgjørelsene.
Kort oppsummert
  • Avgjør hva du liker og hva du ikke liker’ med badet ditt, og avgjør deretter om du vil utføre små endringer eller en hel renovasjon.
  • Naturlig lys er nøkkelen til å skape en spa-atmosfære eller et luksuriøst baderomsdesign.
  • VELUX takvinduer lar deg tilføre dagslys og frisk luft, uten sjenerende innsyn.

Design drømmebadet

Det er mange ting du må tenke på når du skal renovere badet. Et bad må være funksjonelt, praktisk og (forhåpentligvis) litt luksuriøst. Når du designer drømmebadet er det viktig med en grundig plan og et budsjett. Bruk denne idélisten for å hjelpe deg med å komme i gang:

Vet du hva du trenger og hva du vil ha?

Begynn med å finne ut hva du ønsker ved å renovere badet. Bruk badet du har i dag som et utgangspunkt: Hva liker du med det, hva vil du endre og hva kan du ta vare på? Du trenger ikke nødvendigvis å bytte ut alt. Noen ganger holder det å bytte ut fliser, lys eller interiørdekorasjoner. Hvis det ikke holder, er det veldig viktig at du forbereder deg før du legger ut på dette eventyret.

Tenk på plasseringen av støpsler og elektrisk utstyr, ideer for belysning, lagringsplass og plassering av vinduer og takvinduer. Det kan være kostbart, eller faktisk umulig, å gå tilbake og installere elementer når renoveringen er gjennomført. Et godt planlagt design kan spare både tid og penger.

Har du en plan? Og et budsjett?

Uansett om du gjennomfører renoveringen av badet selv, eller om du skal få en entreprenør til å gjøre jobben, er det viktig med en plan og et budsjett!

Renovering av badet er en investering. Begynn med å skape et budsjett og en tidslinje. Hvis du skal utføre arbeidet selv, må du tillate mer tid for hvert trinn og vurdere å ansette profesjonelle for tekniske oppgaver som rørlegger- og elektrisk arbeid.

En detaljert plan gjør det også enklere for en entreprenør å forstå hva det er du ønsker med renoveringen. Sørg for at entreprenøren forstår hva du vil – og ikke bare anta at han vet det – og gjør hver del av planen tydelig. Sjekk hyppig for å påse at planen følges.

Få mest mulig ut av renoveringen av baderommet med disse designtipsene for interiør

Har du et lite bad? Tenk stort! Bad er ofte mindre enn andre rom i huset, så tilfør litt luksus uten å gå over budsjett. Varme i gulv på mindre enn 100 kvadratmeter er ikke så dyrt. Smartdusjer og -badekar sparer energi og er praktiske. Tenk på hva du kan bruke penger på uten å gå over budsjett, og gjenbruk, resirkuler, reparer eller kjøp brukt når dette er mulig.

Se renovasjonen av badet i et naturlig lys

Se opp og ønsk den femte fasaden velkommen! Din femte vegg, tidligere kjent som taket, får lite oppmerksomhet. Men den har mye å komme med! Taket er en ny designmulighet som kan forvandle baderommet. Det er derfor takvinduer er et must på renoveringslisten!

Slipp inn mengder av naturlig lys og frisk luft

Tilfør en ny stil og følelse til badet med naturlig lys. Dagslys gjør rommet levende ved å få frem fargene på vegger og dekorasjoner. Når du skal skape en spa-aktig atmosfære eller et luksuriøst baderomsdesign, er det naturlig lys som er nøkkelen.

Ta et bad i naturlig lys og frisk luft ved å montere takvinduer på badet. VELUX takvinduer forvandler rommet uten å ta beslag på plassen eller skape sjenerende innsyn, og gir i tillegg mengder av frisk luft og ventilasjon. Slipp inn frisk luft og dagslys samtidig som du fjerner fuktig luft.

Tre grunner til hvorfor du vil elske takvinduer på badet

Naturlig lys hjelper oss med både helse og velvære. Lyset frisker opp og forvandler livene våre. Her er tre andre grunner til at du kommer til å elske takvinduer på badet:

  • Personvern: Takvinduer ligger på taket og fanger opp solstrålene uten å skape sjenerende innsyn på badet
  • Ventilasjon: Baderom trenger ventilasjon for å kunne slippe ut damp og kondens. VELUX takvinduer kan åpnes for å slippe inn frisk luft og ventilasjon.
  • Bedre belysning: Naturlig lys gir rommet rent, hvitt lys som passer perfekt når du skal stelle deg.
Et flott bad er funksjonelt, praktisk og litt luksuriøst! Design drømmebadet med en grundig plan og budsjett.

Les flere artikler

Skal du i gang med oppussing av bad? Slipp inn naturlig dagslys gjennom taket
Bad har lenge vært det viktigste av alle rom. Moderne bad er like mye oppholdsrom som alle andre rom i huset. Dekorasjonsideer til badet legger i dag mer vekt på velvære i hjemmet. Badet er blitt et sted hvor du kan slappe av og ta det med ro. Planlegger du å oppgradere badet og forvandle det til et rom hvor du kan koble av og friske opp kroppen? Tenk på å tilføre naturlig baderomslys og gjør badet til ditt eget private spa.
Les hele artikkelen
Vurderer du nye baderomsvinduer? Derfor er takvinduer en strålende idé
Badet er et rom som ikke nødvendigvis får så mye oppmerksomhet. Du har sikkert allerede fått med deg at vi tilbringer halve livet på soverommet, men har du tenkt på hvor mye du er på badet? Gjennomsnittlig tilbringer vi 1 time og 42 minutter på badet hver uke. Da er det absolutt god grunn til å forvandle badet til et inviterende og hyggelig miljø hvor du ønsker å være. Når du skal skape et flott bad, kan takvinduer være et utmerket tillegg.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen