La boligen vise seg fra sin beste side

Sollys strømmer inn på en seng med teksturerte sengetøy i et fredelig soveromsmiljø.
Når du skal klargjøre boligen for salg, gjelder det at den tar seg flottest mulig ut.
Kort oppsummert
  • Det er viktig å få til de små forbedringene som boligen trenger for å unngå å tape seg i utseende og stemning med tiden. Dette vil gjøre boligen enklere å få solgt.
  • Både små og store forbedringer er viktige. Å sette inn et takvindu som slipper inn dagslys, er et lite grep som gjør stor forskjell.
  • Rydd opp for å gjøre boligen klar til salg – dette forenkler også flyttingen!

Renover huset litt etter litt

Store prosjekter kan av og til føles overveldende. Det kan derfor være lurt å stykke opp prosessen i mindre trinn. Hvis du for eksempel vil at stuen skal virke nyoppusset, kan du begynne med å male en av veggene i en annen farge. Etterpå kan du henge opp kunstverk som står til uttrykket du ønsker å skape, og gjør rommet levende.

Fiks små skjønnhetsfeil

Har gulvpanelene i gangen sett sine beste dager? Da bør du kanskje vurdere å skifte dem ut. Gangen er det første man ser når man kommer inn i boligen. Hvis den da virker dårlig vedlikeholdt, kan potensielle kjøpere miste interessen allerede i det øyeblikk de kommer inn døren. Dette gjelder særlig hvis de ser et uferdig prosjekt som de selv blir nødt til å bruke penger på senere.

Skap en innbydende stemning

Energien i hjemmet er svært viktig. Hvis du kan være sikker på at alle føler seg velkomne når de kommer inn døren, har boligen perfekt energi. En av måtene du kan skape en varm og innbydende stemning på, er å ha riktig mengde lys i rommene.

La dagslyset strømme inn

Dagslys skaper en positiv stemning i alle rom, og virker innbydende. Når det kommer ovenfra, skaper det dessuten en naturlig kobling til det fri. Med de riktige takvinduene kan du både spare plass hjemme og nyte godt av fordelene som naturlig dagslys har å gi.

Fyll hjemmet med frisk luft og levende planter

Du trenger ikke å gjøre hjemmet om til en jungel, men noen velplasserte stueplanter kan gjøre underverker for oppholdsrommene. Planter setter farge på rommet og viser at det er et sunt miljø.

Endre utseendet ved hjelp av farger

Noe av det som virkelig kan gi hjemmet en totalforvandling, er fargerik maling. Ved å gi en gammel kommode, salongbordet eller reolen et nytt strøk med maling, kan du tilføre rommet noe nytt og spennende. Du kan også male en vegg i en frisk farge eller eksperimentere med geometriske former. Alt er mulig – selv den minste endring kan ofte gjøre en stor forskjell!

Å renovere huset kan gjøres på mange måter

Noe av det viktigste når du skal presentere boligen din, er å se den fra ståstedet til potensielle kjøpere. På den måten fanger du opp store og små ting du trenger å gjøre noe med.

Åpne opp rommet med takvinduer

En av de mest effektive måtene å få rommet til å virke større på, er å sete inn takvinduer. Det krever litt mer, men virkningen er uslåelig! Med et åpent takvindu får du bedre ventilasjon, økt dagslys og mer veggplass.

Rydd opp i boligen

Når du skal klargjøre boligen for salg, er det viktig at du rydder opp i alt som er av rot. Fjern leker og klær som ligger på gulvet, still skoene pent opp, re opp sengen, kast alt som skal i søpla, og sørg for at private papirer er ute av syne. Ettersom du selger boligen din, betyr det sannsynligvis at du er på jakt etter en ny, og da vil oppryddingsprosessen samtidig forenkle flyttingen. Du er tross alt allerede i gang med å sortere hva du vil ta vare på og ikke.
En av måtene du kan skape en varm og innbydende stemning på, er å ha riktig mengde lys i rommene.

Les flere artikler

Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Spar energi med smarthusløsninger
Fremtiden er allerede her. Vi har teknologi som skaper mer effektive og sunnere hjem, og VELUX takvinduer er en del av det. Smarthusløsninger​ er kommet for å bli, og vi kan optimalisere boforholdene med integrert teknologi. Smarttelefoner gjør det mulig å overvåke og kontrollere enhetene hjemme, som gir deg flere helsefordeler. Ingenting skjer av seg selv - så start med å tilkoble ett apparat til et annet.
Les hele artikkelen
Få en god start på renoveringsprosjektet
Planlegger du en boligrenovering? Les videre! En boligrenovering er et stort prosjekt som krever detaljert planlegging av alt fra budsjett og tidslinjer til riving, rekonstruksjon og vindusplassering. Få en god start med denne kontrollisten.
Les hele artikkelen
Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen