Slik kommer du i gang med loftsrenovering

Loft with lots of bright light from VELUX roof windows
Nå som du har bestemt deg for å bygge om loftet, gjelder det bare å finne ut hvor du bør starte. Selv om det tar tid å bygge om et ubebodd loftsrom, er det så absolutt verdt det. Ikke bare får du mer plass til deg selv og familien, men du øker også verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.

Trinnvis prosess:

Tar man det trinn for trinn, blir loftsrenoveringen straks mindre avskrekkende. Her er noen ting du trenger å ha klarhet i for å gjøre prosessen enklere:

  • Målene på huset – lengde og bredde
  • Hvilken takkonstruksjon boligen har
  • Hva er budsjettet
  • Om du trenger spesifikke tillatelser
Kort oppsummert
  • Før du går i gang med å planlegge loftsrenovering, er det viktig at du regner ut bruksarealet, slik at du vet hvor mye plass du har å jobbe med.
  • Hvor lang tid loftsrenoveringen vil ta, kommer an på hvilken type konstruksjon du har under taket.
  • Hvis du er usikker på hvilken type takvinduer som vil passe best til loftsrommet ditt, vil det være lurt å forhøre seg med en VELUX rådgiver eller sertifisert montør.

1. Regn ut bruksarealet til loftet

Før du starter planleggingen, trenger du å vite hvor stort boareal du har til rådighet. «Boareal» har en høyde på minst 1,80 m, så begynn med å måle bredde og lengde på loftet. Regn deretter ut arealet og finn ut hvor stor del som kan brukes som boareal.

2. Finn ut hvilken konstruksjon du har under taket

Det er viktig at du undersøker loftsarealet og finner ut hvilken type konstruksjon du har under taket. Alle loft kan bygges om, men det vil variere ut fra takkonstruksjonen hvor lang tid arbeidet vil ta. Den vanligste konstruksjonen er tradisjonelt loft som brukes til oppbevaring. Hvis du er i tvil, kan du be noen som jobber profesjonelt med renovering/bygging av loft, om å komme og se.

«Ved å bygge om et ubebodd loftsrom får du mer plass til deg selv og familien, samtidig som du øker verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.»

3. Finn en VELUX løsning som passer til rommene dine og budsjettet du ser for deg

Beregn prisen på loftsrenoveringen. Du kan med noen få klikk finne ut hva prosjektet vil koste. Ikke nøl med å kontakte en av VELUX ekspertene våre for å få hjelp med å plukke ut en optimal løsning for prosjektet ditt.

4. Gjør deg ferdig med den administrative delen

Avhengig av det spesifikke prosjektet ditt kan det hende du må innhente tillatelse fra myndighetene. Du finner aktuell informasjon om dette på nettsteder som for eksempel:

Les flere artikler