Slik kommer du i gang med loftsrenovering

Nå som du har bestemt deg for å bygge om loftet, gjelder det bare å finne ut hvor du bør starte. Selv om det tar tid å bygge om et ubebodd loftsrom, er det så absolutt verdt det. Ikke bare får du mer plass til deg selv og familien, men du øker også verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.
Kort oppsummert
  • Før du går i gang med å planlegge loftsrenovering, er det viktig at du regner ut bruksarealet, slik at du vet hvor mye plass du har å jobbe med.
  • Hvor lang tid loftsrenoveringen vil ta, kommer an på hvilken type konstruksjon du har under taket.
  • Hvis du er usikker på hvilken type takvinduer som vil passe best til loftsrommet ditt, vil det være lurt å forhøre seg med en VELUX rådgiver eller VELUX montør.

Trinnvis prosess:

Tar man det trinn for trinn, blir loftsrenoveringen straks mindre avskrekkende. Her er noen ting du trenger å ha klarhet i for å gjøre prosessen enklere:

  • Målene på huset – lengde og bredde
  • Hvilken takkonstruksjon boligen har
  • Hva er budsjettet
  • Om du trenger spesifikke tillatelser

1. Regn ut bruksarealet til loftet

Før du starter planleggingen, trenger du å vite hvor stort boareal du har til rådighet. «Boareal» har en høyde på minst 1,80 m, så begynn med å måle bredde og lengde på loftet. Regn deretter ut arealet og finn ut hvor stor del som kan brukes som boareal.

2. Finn ut hvilken konstruksjon du har under taket

Det er viktig at du undersøker loftsarealet og finner ut hvilken type konstruksjon du har under taket. Alle loft kan bygges om, men det vil variere ut fra takkonstruksjonen hvor lang tid arbeidet vil ta. Den vanligste konstruksjonen er tradisjonelt loft som brukes til oppbevaring. Hvis du er i tvil, kan du be noen som jobber profesjonelt med renovering/bygging av loft, om å komme og se.

3. Finn en VELUX løsning som passer til rommene dine og budsjettet du ser for deg

Beregn prisen på loftsrenoveringen. Du kan med noen få klikk finne ut hva prosjektet vil koste. Ikke nøl med å kontakte en av VELUX ekspertene våre for å få hjelp med å plukke ut en optimal løsning for prosjektet ditt.

4. Gjør deg ferdig med den administrative delen

Avhengig av det spesifikke prosjektet ditt kan det hende du må innhente tillatelse fra myndighetene. Du finner aktuell informasjon om dette på nettsteder som for eksempel:

Ved å bygge om et ubebodd loftsrom får du mer plass til deg selv og familien, samtidig som du øker verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Kilder

VELUX montør

Direktoratet for byggkvalitet – bygge eller endre

Altinn - byggesøknad

Les flere artikler

Inspirasjon til loftstue - 3 designideer
Ser du etter måter å optimalisere loftsrommet på? Da har vi en enkel, men svært effektiv løsning: dagslys! Enten du planlegger en loftsrenovering eller bare vil gi loftsrommet en liten oppfriskning, vil dagslys ha en enorm effekt på hvordan du opplever rommet. Det er dessuten enklere enn du tror å slippe inn mer dagslys. Start forvandlingsprosessen med en gang for å høste fordelene av naturlig lys.
Les hele artikkelen
Inspirasjon til loftstue: Disse ideene tar loftsrommet til et nytt nivå
Har det hendt at du har sett et fantastisk loft på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det sånn?». I så fall er denne artikkelen for deg. Finn ut hvordan du skaper ditt eget drømmeloft ved å slippe inn dagslys. Vi gir deg her ideer til hvordan du gjør loftsrommet om til et innbydende og unikt sted.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Takvinduer eller fasadevinduer? Dette er forskjellen
Hvis du skal renovere eller pusse opp hjemme, vurderer du sannsynligvis også hvilken type vinduer du ønsker deg. Dette er ikke bare en stor avgjørelse, den er også vanskelig. Bare tenk på den positive innvirkningen naturlig dagslys har på velvære: Det gir mening at dette er en viktig avgjørelse. Til syvende og sist står det mellom fasade- og takvinduer. Det kan godt være at du vil ha begge, men takvinduer gir deg noen fordeler som fasadevinduer ikke har.
Les hele artikkelen