Inspirasjon til loftstue: Disse ideene tar loftsrommet til et nytt nivå

Stylish and bright bedroom in the attic with a 3in1 roof window from VELUX
Har det hendt at du har sett et fantastisk loft på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det sånn?». I så fall er denne artikkelen for deg. Finn ut hvordan du skaper ditt eget drømmeloft ved å slippe inn dagslys. Vi gir deg her ideer til hvordan du gjør loftsrommet om til et innbydende og unikt sted.

Fyll loftet med magisk dagslys

Loftsrenovering er en smart måte å utnytte ubrukt plass på og samtidig øke boligverdien. Få maksimalt ut av renoveringen ved hjelp av disse – bokstavelig talt – lyse ideene!
Kort oppsummert
  • Vurder et åpent gulvplan og inndeling av rommet i soner. Dette vil få rommet til å virke større og maksimere utnyttelsen av bruksarealet.
  • Slipp inn rikelig med dagslys for å skape et innbydende rom der du for eksempel kan ha hjemmekontor, leke med barna eller slappe av med en god bok.
  • Møbler som er laget etter mål, kan være en smart investering for å få optimal plassutnyttelse på trange eller keitete steder.

Ideer som åpner opp loftsrommet ditt

Når du åpner opp loftsrommet, vil det virke større. Her er noen forslag til hvordan du kan få loftet til å føles romsligere:

  • Vurder et åpent gulvplan og inndeling av rommet i soner: Med et åpent gulvplan utnytter du arealet maksimalt. Del inn loftsrommet i soner for å unngå at det føles trangt.
  • Åpne opp rommet ved å la trebjelkene vises: Vis frem de arkitektoniske trekkene til loftsrommet ved å la trebjelkene være synlige. Dette gir rommet et sjarmerende og rustikt preg.
  • Hold det ryddig og enkelt: Ved å kjøre en minimalistisk stil på loftsrommet får du mer tid og plass til det som faktisk betyr noe.
«Loftsrenovering er en smart måte å utnytte ubrukt plass på og samtidig øke boligverdien. Få maksimalt ut av renoveringen ved hjelp av disse – bokstavelig talt – lyse ideene!»

Gi loftsrommet en forvandling gjennom dagslys

Få inn rikelig med dagslys i loftsrenoveringen, slik at rommet blir maksimalt innbydende! Dagslyset vil forvandle rommet fra mørkt til lyst, og gjøre det til et sted der du både kan ha hjemmekontor, leke med barna og slappe av med en god bok.

Familien i Hafrsfjord hadde et mørkt, ukoselig og lite praktisk loft, som ble benyttet som lekestue for barna. Ved å åpne opp og sette inn et stort vindusfelt, fikk stuen tilgang til lys, luft og en fantastisk utsikt mot sjøen. Siden VELUX takvinduer bygger mindre enn selve takkonstruksjonen, økte i tillegg bruksarealet med hele 4 m2.

Gjør loftsrommet til en unik del av boligen

Her er noen ideer som kan gjøre loftet ditt til et magisk sted:

  • Kombinasjonen av dagslys og et åpent loft er uslåelig, og gir boligen et unikt uttrykk som er både vakkert, lyst og personlig! Med en VELUX takterrasse kan du viske ut grensene mellom ute og inne.
  • Lag enkelt en effektfull vegg ved å male den i favorittfargen din. Vær imidlertid forsiktig med å male taket, da dette kan få rommet til å virke mindre.
  • Loftsrom er ofte vanskelige å innrede, da de gjerne er trange og «keitete». Med møbler som er laget etter mål, kan du imidlertid likevel få utnyttet plassen optimalt.
  • Bevar en autentisk stil. Gjenbruk av ulike ting og materialer gir deg mulighet til å være kreativ i innredningen og gi loftsrommet en helt unik og personlig stemning.

Les flere artikler