Inspirasjon til loftstue: Disse ideene tar loftsrommet til et nytt nivå

Har det hendt at du har sett et fantastisk loft på Instagram og tenkt: «Hvordan kan jeg få det sånn?». I så fall er denne artikkelen for deg. Finn ut hvordan du skaper ditt eget drømmeloft ved å slippe inn dagslys. Vi gir deg her ideer til hvordan du gjør loftsrommet om til et innbydende og unikt sted.
Kort oppsummert
  • Vurder et åpent gulvplan og inndeling av rommet i soner. Dette vil få rommet til å virke større og maksimere utnyttelsen av bruksarealet.
  • Slipp inn rikelig med dagslys for å skape et innbydende rom der du for eksempel kan ha hjemmekontor, leke med barna eller slappe av med en god bok.
  • Møbler som er laget etter mål, kan være en smart investering for å få optimal plassutnyttelse på trange eller keitete steder.

Fyll loftet med magisk dagslys

Loftsrenovering er en smart måte å utnytte ubrukt plass på og samtidig øke boligverdien. Få maksimalt ut av renoveringen ved hjelp av disse – bokstavelig talt – lyse ideene!

Ideer som åpner opp loftsrommet ditt

Når du åpner opp loftsrommet, vil det virke større. Her er noen forslag til hvordan du kan få loftet til å føles romsligere:

  • Vurder et åpent gulvplan og inndeling av rommet i soner: Med et åpent gulvplan utnytter du arealet maksimalt. Del inn loftsrommet i soner for å unngå at det føles trangt.
  • Åpne opp rommet ved å la trebjelkene vises: Vis frem de arkitektoniske trekkene til loftsrommet ved å la trebjelkene være synlige. Dette gir rommet et sjarmerende og rustikt preg.
  • Hold det ryddig og enkelt: Ved å kjøre en minimalistisk stil på loftsrommet får du mer tid og plass til det som faktisk betyr noe.

Gi loftsrommet en forvandling gjennom dagslys

Få inn rikelig med dagslys i loftsrenoveringen, slik at rommet blir maksimalt innbydende! Dagslyset vil forvandle rommet fra mørkt til lyst, og gjøre det til et sted der du både kan ha hjemmekontor, leke med barna og slappe av med en god bok.

Familien i Hafrsfjord hadde et mørkt, ukoselig og lite praktisk loft, som ble benyttet som lekestue for barna. Ved å åpne opp og sette inn et stort vindusfelt, fikk stuen tilgang til lys, luft og en fantastisk utsikt mot sjøen. Siden VELUX takvinduer bygger mindre enn selve takkonstruksjonen, økte i tillegg bruksarealet med hele 4 m2.

Gjør loftsrommet til en unik del av boligen

Her er noen ideer som kan gjøre loftet ditt til et magisk sted:

  • Kombinasjonen av dagslys og et åpent loft er uslåelig, og gir boligen et unikt uttrykk som er både vakkert, lyst og personlig! Med en VELUX takterrasse kan du viske ut grensene mellom ute og inne.
  • Lag enkelt en effektfull vegg ved å male den i favorittfargen din. Vær imidlertid forsiktig med å male taket, da dette kan få rommet til å virke mindre.
  • Loftsrom er ofte vanskelige å innrede, da de gjerne er trange og «keitete». Med møbler som er laget etter mål, kan du imidlertid likevel få utnyttet plassen optimalt.
  • Bevar en autentisk stil. Gjenbruk av ulike ting og materialer gir deg mulighet til å være kreativ i innredningen og gi loftsrommet en helt unik og personlig stemning.
Loftsrenovering er en smart måte å utnytte ubrukt plass på og samtidig øke boligverdien. Få maksimalt ut av renoveringen ved hjelp av disse – bokstavelig talt – lyse ideene!

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Slik kommer du i gang med loftsrenovering
Nå som du har bestemt deg for å bygge om loftet, gjelder det bare å finne ut hvor du bør starte. Selv om det tar tid å bygge om et ubebodd loftsrom, er det så absolutt verdt det. Ikke bare får du mer plass til deg selv og familien, men du øker også verdien på boligen. Loftsrenovering er en genial måte å utvide boligen på uten å måtte bygge noe helt nytt.
Les hele artikkelen
Inspirasjon til loftstue - 3 designideer
Ser du etter måter å optimalisere loftsrommet på? Da har vi en enkel, men svært effektiv løsning: dagslys! Enten du planlegger en loftsrenovering eller bare vil gi loftsrommet en liten oppfriskning, vil dagslys ha en enorm effekt på hvordan du opplever rommet. Det er dessuten enklere enn du tror å slippe inn mer dagslys. Start forvandlingsprosessen med en gang for å høste fordelene av naturlig lys.
Les hele artikkelen
Spar energi med smarthusløsninger
Fremtiden er allerede her. Vi har teknologi som skaper mer effektive og sunnere hjem, og VELUX takvinduer er en del av det. Smarthusløsninger​ er kommet for å bli, og vi kan optimalisere boforholdene med integrert teknologi. Smarttelefoner gjør det mulig å overvåke og kontrollere enhetene hjemme, som gir deg flere helsefordeler. Ingenting skjer av seg selv - så start med å tilkoble ett apparat til et annet.
Les hele artikkelen
Solskjerming for takvinduer: Velg den riktige
Ulikt vær gir ulike utfordringer. Men til syvende og sist påvirker alle værtyper hvordan du opplever hjemmet. Husk på de vakre sommerdagene, som ikke er så vakre når du koker innendørs. Uansett om det er varmt, regner, snør eller hagler, har VELUX en mengde alternativer som hjelper deg med å takle det skiftende været.
Les hele artikkelen
Finn de perfekte gardinene til takvinduene
Mange kjøper takvinduer men glemmer gardiner. Gardinene gir en utmerket designmulighet i hjemmet. Montering av gardiner er en av de enkleste og mest effektive måtene å tilføre personlighet til hjemmet. La oss dykke ned i en verden av VELUX gardiner og se hvordan du kan skape et design som passer for deg!
Les hele artikkelen