VELUX takvinduer kan skape et bedre og sunnere inneklima for kommende generasjoner. De er produsert av sertifisert tre, og ment for å vare. Vi har bestemt oss for å redusere karbonavtrykket vårt, fra hvordan vi kjøper materialer og driver vår virksomhet, til produktene vi leverer til kundene våre. Vi har satt ambisiøse mål for å redusere vårt karbonavtrykk og finansiere skogprosjekter som fanger opp utslipp som tilsvarer historisk utslipp fra vår virksomhet. 

Iverksett klimatiltak

I en tid hvor planeten står overfor en "Triple Planetary Crisis" med klimaendringer, forurensning og tap av biologisk mangfold, er det avgjørende å ta klimatiltak.

Klimaforskning viser at det er nødvendig å begrense den globale oppvarmingen til 1,5°C over førindustrielle nivåer, og vi forplikter oss derfor til å oppnå dette.

Hvordan gjør vi dette?

Vi reduserer utslippene fra egen virksomhet ved å forbedre energieffektiviteten og gå over til fornybar elektrisitet. Vi reduserer utslippene fra verdikjeden vår ved å kjøpe materialer med lavere karbonavtrykk, for eksempel materialer med resirkulert innhold.

Vi finansierer skogprosjekter som fanger karbon tilsvarende hele vårt historiske utslipp fra vår virksomhet innen 100-årsjubileet i 2041.

Dette skal oppnås gjennom et 20 år langt samarbeid med World Wide Fund for Nature (WWF) ved å investere i skogvernprosjekter som kommer mennesker, natur og klima til gode.

Materialer utgjør den største delen av vårt karbonavtrykk

Det meste av vårt totale karbonavtrykk er knyttet til materialene vi bruker i produktene våre. For å redusere karbonavtrykket vårt må vi fokusere på materialene vi kjøper.

Materialene med størst innvirkning på utslippene våre er aluminium, glass, stål og plast. Vi inngår partnerskap med våre leverandører for å finne materialer med redusert karbonavtrykk.

Hvorfor skogprosjekter med WWF International?

Ved å samarbeide med WWF for å utvikle nye skogprosjekter fra bunnen av, tar vi en unik tilnærming til å beskytte og gjenopprette skoger i noen av de mest biologiske mangfoldene i verden. Skogbevaring er en av de mest effektive metodene for å stoppe nedbrytningen av planeten’s naturlige miljø og bidra til å begrense klimaendringer.

Vårt tjue år lange partnerskap vil levere en portefølje av skogprosjekter i tropiske skoglandskap med høy biologisk mangfoldsverdi som vil skape positiv endring for mennesker, natur og klima. Karbonet som fanges opp fra disse skogprosjektene vil bli donert til vertslandene klimaforpliktelser under Parisavtalen.

Dette betyr at karbon som fanges opp av skogprosjektene ikke vil bli brukt til å kompensere for VELUX karbonutslipp eller noen annen organisasjons utslipp.

VELUX samarbeider med World Wide Fund for Nature (WWF) for å fange opp vårt historiske karbonavtrykk gjennom skogbevaring, samtidig som vi dramatisk reduserer våre fremtidige utslipp.

Les flere artikler

Koselig loftsbarneseng med VELUX takvinduer, hvit sprinkelseng, gyngestol og plante.
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Mor med barn ved badekar under et VELUX takvindu i et lyst baderom.
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen
Koselig hjemmekontor på loftet med naturlig lys fra VELUX takvinduer og inneplanter.
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen
Boligbygg med røde takstein og flere VELUX takvinduer, omgitt av bynær vegetasjon.
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen
Koselig loftsoverom med VELUX takvindu og reflekterende glassvegg, med utsikt over grøntområder.
Spar energi med smarthusløsninger
Fremtiden er allerede her. Vi har teknologi som skaper mer effektive og sunnere hjem, og VELUX takvinduer er en del av det. Smarthusløsninger​ er kommet for å bli, og vi kan optimalisere boforholdene med integrert teknologi. Smarttelefoner gjør det mulig å overvåke og kontrollere enhetene hjemme, som gir deg flere helsefordeler. Ingenting skjer av seg selv - så start med å tilkoble ett apparat til et annet.
Les hele artikkelen