Effekten av naturlig lys - hvorfor du burde tilføye takvinduer til ditt nye prosjekt

Har du tenkt å bygge din egen bolig? Med et nybygg kan du skape en bolig som oppfyller dine behov og ønsker, fra miljøvennlige detaljer til kult design. Få mest mulig ut av denne muligheten og sikre at boligen har optimal belysning, energieffektivitet, og den beste mulige gjensalgsverdien ved å fylle den nye boligen med dagslys!
Kort oppsummert
  • Et takvindu gir deg opptil dobbelt så mye lys som et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi deg opptil tre ganger så mye lys.
  • Det anbefales at glassarealet på alle vinduene er minst 10 % av gulvarealet for å sikre tilstrekkelige dagslysnivåer.
  • Med skyhøy energipris, kan takvinduer redusere bruken av elektrisk lys på dagtiden, siden de slipper inn naturlig lys som blir den primære lyskilden.

Husk rikelig med naturlig lys i den nye boligen

Dagslyset er kanskje ikke en prioritet når du bygger en ny bolig. Men det å ha nok naturlig lys i boligen, kan til syvende og sist øke gjensalgsverdien til huset. Utnytt alle fordelene med dagslys ved å montere takvinduer.

Se boligen i et helt nytt og naturlig lys

Takvinduer vil gjøre en stor forskjell på rommet, siden de slipper lyset lengre inn i boligen. Et takvindu gir opptil to ganger mer lys enn et fasadevindu av samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan øke dagslysinnslippet opptil tre ganger. Montering av takvinduer vil fylle boligen med frisk luft, hjelpe deg å skape et sunnere inneklima, og la deg se boligen i et helt nytt lys.

Ta en titt på disse inspirerende artiklene  for å se hvor stor betydning takvinduer kan ha, og begynn med planlegging av drømmeboligen.

Fordelene med å montere takvinduer

Dagslys har i århundre vært den primære lyskilden for interiør. Med skyhøy energipris, er det nå et utmerket tidspunkt å gå tilbake til det grunnleggende. En måte å redusere bruken av elektrisk lys i løpet av dagen, er å montere takvinduer og la naturlig lys være din primære lyskilde. Ikke bare er de fine å se på, men de gjør også boligen mer energieffektiv. Hvis det ikke er et godt salgsargument, så vet ikke vi!

La VELUX hjelpe deg med ditt dagslysprosjekt

Det er en stor avgjørelse å montere takvinduer, men du vil ikke angre! Sjekk ut de forskjellige verktøyene våre for å finne mer ut om hvordan takvinduer forvandler boligen.

Dagslyset er kanskje ikke en prioritet når du bygger en ny bolig. Men det å ha nok naturlig lys i boligen, kan til syvende og sist øke gjensalgsverdien til huset.

Les flere artikler

Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen
Slik gjør du hjemmet ditt mer energieffektivt
Vi bruker opptil 90 % av tiden vår innendørs. Vi hører mye om utendørs forurensning og økte CO2-nivåer, men hva med luftkvaliteten i boligen? Kvaliteten på inneluften har mye å si for helsen vår. Vi puster i gjennomsnitt inn rundt 10 000 liter luft per dag – mesteparten hjemme. Det er mye luft! Takvinduer kan etter vår mening tilføre enhver bolig et estetisk element i tillegg til mengder av naturlig lys. Attpåtil er de med på å skape et sunnere inneklima.
Les hele artikkelen
Slik setter du opp et budsjett for utskiftningsprosjektet
Har du utsatt utskiftningen av vinduer fordi du ikke aner hvor du skal begynne? Da bør du lese videre! Utskiftningen er ikke så dyrt eller tidkrevende som du tror. Du trenger bare å fokusere på planleggingen og budsjetteringen. Her er alt du trenger å vite om utskifting av takvinduer.​
Les hele artikkelen
Montering av takvinduer: Slik finner du riktig løsning
Takvinduer kan være akkurat det som skal til for å gjøre rommet eller tilbygget lysere. Selv om takvinduer kan gi ethvert rom en forvandling til det bedre – og gi en lang rekke fordeler – er der et par ting du må tenke over før du går løs med sleggen. Vi har her samlet alt du trenger å vite før du monterer takvinduer.
Les hele artikkelen