Effekten av naturlig lys - hvorfor du burde tilføye takvinduer til ditt nye prosjekt

Har du tenkt å bygge din egen bolig? Med et nybygg kan du skape en bolig som oppfyller dine behov og ønsker, fra miljøvennlige detaljer til kult design. Få mest mulig ut av denne muligheten og sikre at boligen har optimal belysning, energieffektivitet, og den beste mulige gjensalgsverdien ved å fylle den nye boligen med dagslys!

Husk rikelig med naturlig lys i den nye boligen

Dagslyset er kanskje ikke en prioritet når du bygger en ny bolig. Men det å ha nok naturlig lys i boligen, kan til syvende og sist øke gjensalgsverdien til huset. Utnytt alle fordelene med dagslys ved å montere takvinduer.
Kort oppsummert
  • Et takvindu gir deg opptil dobbelt så mye lys som et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi deg opptil tre ganger så mye lys.
  • Det anbefales at glassarealet på alle vinduene er minst 10 % av gulvarealet for å sikre tilstrekkelige dagslysnivåer.
  • Med skyhøy energipris, kan takvinduer redusere bruken av elektrisk lys på dagtiden, siden de slipper inn naturlig lys som blir den primære lyskilden.

Se boligen i et helt nytt og naturlig lys

Takvinduer vil gjøre en stor forskjell på rommet, siden de slipper lyset lengre inn i boligen. Et takvindu gir opptil to ganger mer lys enn et fasadevindu av samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan øke dagslysinnslippet opptil tre ganger. Montering av takvinduer vil fylle boligen med frisk luft, hjelpe deg å skape et sunnere inneklima, og la deg se boligen i et helt nytt lys.

Ta en titt på disse inspirerende artiklene  for å se hvor stor betydning takvinduer kan ha, og begynn med planlegging av drømmeboligen.

«Dagslyset er kanskje ikke en prioritet når du bygger en ny bolig. Men det å ha nok naturlig lys i boligen, kan til syvende og sist øke gjensalgsverdien til huset.»

Fordelene med å montere takvinduer

Dagslys har i århundre vært den primære lyskilden for interiør. Med skyhøy energipris, er det nå et utmerket tidspunkt å gå tilbake til det grunnleggende. En måte å redusere bruken av elektrisk lys i løpet av dagen, er å montere takvinduer og la naturlig lys være din primære lyskilde. Ikke bare er de fine å se på, men de gjør også boligen mer energieffektiv. Hvis det ikke er et godt salgsargument, så vet ikke vi!

La VELUX hjelpe deg med ditt dagslysprosjekt

Det er en stor avgjørelse å montere takvinduer, men du vil ikke angre! Sjekk ut de forskjellige verktøyene våre for å finne mer ut om hvordan takvinduer forvandler boligen.

Les flere artikler