Slik setter du opp et budsjett for utskiftningsprosjektet

Woman sitting at her table in room with VELUX roof windows
Har du utsatt utskiftningen av vinduer fordi du ikke aner hvor du skal begynne? Da bør du lese videre! Utskiftningen er ikke så dyrt eller tidkrevende som du tror. Du trenger bare å fokusere på planleggingen og budsjetteringen. Her er alt du trenger å vite om utskifting av takvinduer.​

Hvor mye koster en utskiftning av takvindu?

Gjennomsnittlig kostnad for utskiftning av et takvindu avhenger av typen takvindu som skal skiftes ut. For eksempel, kan det være rimeligere å skifte ut gamle takvinduer med en identisk modell, enn å skifte ut med et større vindu. Dette må du ta hensyn til når du setter opp et budsjett for utskftning av takvindu:

Hva må inkluderes i budsjettet for utskiftning av takvinduene?

Kostnaden for utskifting av et takvindu avhenger av en rekke faktorer, inkludert:

  • Typen vindu og typen innvendig finish, og hvilket glass du velger
  • Størrelsen på vinduet og hvor mange vinduer du vil montere
  • Tilgang til taket og hvorvidt stillas er nødvendig
  • Hvordan du vil styre takvinduet (manuelt, elektrisk eller solcelledrevet)
  • Innvendig finish (maling, utforing og gipsing)

Først burde du finne ut hva formålet er med utskiftning av takvinduet. Dette er et perfekt tidspunkt for å vurdere om takvinduene tilfører nok lys i boligen, eller om du trenger en oppgradering.

Prisen for å skifte ut et takvindu avhenger av typen utskiftning du velger

Forhør deg alltid med en håndverker eller vår Designtjeneste når du skal skifte ut et eller flere takvinduer. Kanskje det må gjøres flere ting på taket, eller du har uutnyttet potensial for dagslys?

Utforsk hvordan du tjener på å skifte ut takvindu

Skift ut vinduene med VELUX takvindu

Montering av takvinduer er en glimrende måte å tilføre mer dagslys, men det er også en utmerket måte å spare på andre kostnader. For eksempel, spare på strømkostnader med et VELUX takvindu med 3-lags glass for ultimat varmeeffektivitet, optimal energieffektivitet, og innekomfort. Vi tilbyr et bredt utvalg takvindusløsninger, slik at du får det du vil ha.

Slik beregner du kostnaden for VELUX takvinduet

Har du alltid ønsket deg panoramautsikt eller en takaltan?  Uansett hva du vil ha, så har vi en takvindusløsning for deg. Kostnaden for å skifte ut vinduet med et VELUX takvindu avhenger av vindusvalget, størrelsen, og andre egenskaper som betjening og glass. Bruk VELUX priskonfiguratoren for å finne ut hva kostnaden er for VELUX takvinduet. 

Hvorfor overlys er et godt valg

Det anbefales at glassarealet på alle vinduer er minst 10 % av rommets gulvareal for å sikre et godt nivå av dagslys i rommene. Et takvindu vil øke maksimal mengde dagslys som slippes inn i boligen. For eksempel, et takvindu gir opptil 2 ganger mer lys enn et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi opptil 3 ganger mer lys. Oppdag de forskjellige løsningene våre  for å finne et takvindu som passer ditt behov og budsjett.

La en VELUX sertifisert montør hjelpe deg med utskiftningsprosjektet

VELUX har sertifiserte montører som kan hjelpe deg med utskiftningsprosjektet hjemme. En VELUX sertifisert montør har den nødvendige opplæringen og kan gi deg et ikke bindende, gratis prisforslag.

Les flere artikler