Slik setter du opp et budsjett for utskiftningsprosjektet

Har du utsatt utskiftningen av vinduer fordi du ikke aner hvor du skal begynne? Da bør du lese videre! Utskiftningen er ikke så dyrt eller tidkrevende som du tror. Du trenger bare å fokusere på planleggingen og budsjetteringen. Her er alt du trenger å vite om utskifting av takvinduer.​
Kort oppsummert
  • Finn ut om du trenger en enkel, identisk utskiftning eller om det er en mulighet oppgradering, slik at du tilfører mer lys i rommet.
  • Kostnaden for montering av et takvindu avhenger av forskjellige ting, f.eks. utskiftningsvinduets type, størrelse, finish og glass, samt innvendig finish og tilgang til taket.
  • VELUX takvinduer er en fantastisk måte å tilføre mer dagslys og kan bidra til lavere strømkostnader, takket være varmeeffektiviteten.

Hvor mye koster en utskiftning av takvindu?

Gjennomsnittlig kostnad for utskiftning av et takvindu avhenger av typen takvindu som skal skiftes ut. For eksempel, kan det være rimeligere å skifte ut gamle takvinduer med en identisk modell, enn å skifte ut med et større vindu. Dette må du ta hensyn til når du setter opp et budsjett for utskftning av takvindu:

Hva må inkluderes i budsjettet for utskiftning av takvinduene?

Kostnaden for utskifting av et takvindu avhenger av en rekke faktorer, inkludert:

  • Typen vindu og typen innvendig finish, og hvilket glass du velger
  • Størrelsen på vinduet og hvor mange vinduer du vil montere
  • Tilgang til taket og hvorvidt stillas er nødvendig
  • Hvordan du vil styre takvinduet (manuelt, elektrisk eller solcelledrevet)
  • Innvendig finish (maling, utforing og gipsing)

Først burde du fi

Prisen for å skifte ut et takvindu avhenger av typen utskiftning du velger

Forhør deg alltid med en håndverker eller vår Designtjeneste når du skal skifte ut et eller flere takvinduer. Kanskje det må gjøres flere ting på taket, eller du har uutnyttet potensial for dagslys?

Utforsk hvordan du tjener på å skifte ut takvindu

Skift ut vinduene med VELUX takvindu

Montering av takvinduer er en glimrende måte å tilføre mer dagslys, men det er også en utmerket måte å spare på andre kostnader. For eksempel, spare på strømkostnader med et VELUX takvindu med 3-lags glass for ultimat varmeeffektivitet, optimal energieffektivitet, og innekomfort. Vi tilbyr et bredt utvalg takvindusløsninger, slik at du får det du vil ha.

Slik beregner du kostnaden for VELUX takvinduet

Har du alltid ønsket deg panoramautsikt eller en takaltan?  Uansett hva du vil ha, så har vi en takvindusløsning for deg. Kostnaden for å skifte ut vinduet med et VELUX takvindu avhenger av vindusvalget, størrelsen, og andre egenskaper som betjening og glass. Bruk VELUX priskonfiguratoren for å finne ut hva kostnaden er for VELUX takvinduet. 

Hvorfor overlys er et godt valg

Det anbefales at glassarealet på alle vinduer er minst 10 % av rommets gulvareal for å sikre et godt nivå av dagslys i rommene. Et takvindu vil øke maksimal mengde dagslys som slippes inn i boligen. For eksempel, et takvindu gir opptil 2 ganger mer lys enn et fasadevindu i samme størrelse, mens vinduer for flate tak kan gi opptil 3 ganger mer lys. Oppdag de forskjellige løsningene våre  for å finne et takvindu som passer ditt behov og budsjett.

La en VELUX sertifisert montør hjelpe deg med utskiftningsprosjektet

VELUX har sertifiserte montører som kan hjelpe deg med utskiftningsprosjektet hjemme. En VELUX sertifisert montør har den nødvendige opplæringen og kan gi deg et ikke bindende, gratis prisforslag.

Utskiftning av takvinduer er ikke så dyrt eller tidskrevende som du tror. Det handler bare om god planlegging og budsjettering

Forfatter

VELUX Editorial team

Del

Les flere artikler

Pust nytt liv inn i boligen med en utskiftning av takvindu
Mange mener at utskiftning av et takvindu betyr å oppgradere takvinduene til en nyere modell i samme størrelse. Men takvinduer er ikke lenger bare en funksjonell del av boligen, de er nå også en estetisk nødvendighet. Det er et stort utvalg av nye modeller og alternativer å sjekke ut hvis du har et renoveringsprosjekt. Du kan puste nytt liv inn i rommet ved å oppgradere takvinduene til en annen type takvindu.
Les hele artikkelen
Få alle fordelene av dagslys med en utskiftning av takvindu
Er det tid for å skifte ut takvinduene? Utskiftning er ikke det eneste valget, du kan også oppgradere dem! Oppgradering av takvinduene er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene. Her er alt du trenger å vite om hvorfor og når du burde skifte ut takvinduene.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Holder du på med en renovering hjemme? Les vår veiledning for hvordan du skaffer en profesjonell montør
Vurderer du en renovering i hjemmet og er bekymret for hvordan du finner de riktige profesjonelle montørene til å gjennomføre prosjektet? Du kan trenge en enkelt montør eller et helt team, avhengig av omfanget for prosjektet. Det viktigste er å finne en pålitelig profesjonell montør som kan hjelpe deg med å få drømmehjemmet.
Les hele artikkelen