Slik får du mest mulig ut av renoveringsprosjektet når du skifter ut takvinduer

Det kan være kjedelig å skifte ut et takvindu, men det er en nødvendig oppgave i et renoveringsprosjekt. Mange velger å bytte til et identisk takvindu, men hvorfor ikke tenke på alle mulighetene, når lysåpningen likevel er der? Takvinduer kan forvandle et rom slik at det føles helt nytt. Ikke gå glipp av en gylden mulighet til å dra mest nytte av renoveringsprosjektet ditt.

Hva du må ta hensyn til ved utskiftning av takvinduer

Her er et par ting du må huske på når du skifter ut et takvindu:

Når burde jeg skifte ut takvinduer?

Gjennomsnittlig levetid for et takvindu, er mellom 20 til 30 år i samme tak. I enkelte tilfeller kan det leve lenger. Du må skifte ut takvinduene tidligere, dersom:

  • Hvis takvinduene er ødelagt og ikke kan repareres, eller hvis det er lekkasje
  • Hvis glasset er uskarpt eller har en vannskade
  • Hvis takvinduene har mistet isoleringsevnen

Et annet bra tidspunkt for utskiftning er når taket skal skiftes ut. Du sparer mye penger ved å skifte ut takvinduer samtidig som taket skal skiftes ut. Da tar ikke takvinduene skade av det, og takmaterialene passer perfekt.

Kort oppsummert
  • Skal du skifte ut taket? Flott! Det er det perfekte tidspunktet for å skifte ut takvinduene, da sparer du penger og sørger for at materialene stemmer overens.
  • I stedet for en identisk utskiftning, kan du forvandle rommet med større takvinduer, eller oppgradere til et elektrisk eller solcelledrevet produkt.
  • Identiske utskiftninger kan gjøres på bare 1-2 dager, men beregn mer tid hvis du oppgraderer flere og/eller større takvinduer.

Dra mest nytte av renoveringsprosjektet med en oppgradering av takvinduet

Du burde vurdere en oppgradering av takvinduene, i stedet for en identisk utskiftning. Ta deg tid til å utforske  forskjellige alternativer  og grip muligheten til å gi boligen et annet utseende og følelse. Valg av større takvinduer eller kombinering, vil lyse opp boligens interiør.

Ikke bare skift ut et takvindu, forvandle rommene med dagslys

Dagslyset kan endre boligen fullstendig, og utskiftning av takvindu er en enkel måte å tilføre mer dagslys i rommene uten å starte et stort byggeprosjekt. Her er hvordan du forvandler rommene med dagslys:

Få mer dagslys i rommet

Sjekk først om du har nok dagslys i boligen. Det anbefales at glassarealet på vinduene er minst 10% av rommets gulvareal for å sikre nok dagslysnivåer i rommene. Du kan finne glassarealet i m2 – også kalt lysmål, på hvert vindu i størrelsesoversikten vår, markert med en rød firkant.

Siden du allerede trenger en fagperson til å gjøre jobben, kan det være lurt å vurdere større oppgraderinger, siden det ekstra dagslyset vil gi en vakker og unik forvandling av boligen!

Hvis du skifter ut de gamle vinduene med nye, tilsvarende takvinduer, er det ikke sikkert du trenger byggetillatelser for utskiftningen. Men det er uansett alltid lurt, og spesielt dersom du tilfører en annen type takvindu, å sjekke byggforskriftene i kommunen din. Byggetillatelser er vanligvis en enkel og rask prosess.

Dagslyset kan forvandle boligen, og utskiftning av takvindu er en enkel måte å tilføre mer dagslys uten å starte et stort byggeprosjekt.

Velg et takvindu som passer ditt rom og behov

Har du alltid ønsket deg panoramautsikt eller en altan? Da har vi et takvindu som er midt i blinken for deg! Ta hensyn til ditt behov når du velger takvinduer.

Å skifte ut et takvindu gir en utmerket mulighet til å oppgradere og forbedre, ikke bare dagslys, men også egenskaper som de gamle vinduene ikke har, f.eks. isolering, lyddemping, og fjernbetjening, samt intelligent smarthusløsning. Oppgrader slik at du enkelt kan åpne og lukke vinduet med et tastetrykk, eller bruke  VELUX App Control  for enkel ventilasjon.

Les flere artikler

Kostnadene for å montere flere vinduer i et rom - hvordan du budsjetterer for oppgradering av dagslys
Mer dagslys ovenfra er en effektiv måte å forvandle boligen. Likevel mener mange at det er både tidkrevende og dyrt å montere takvinduer.Vi er her for å fortelle deg at det ikke stemmer.​ Det er ikke så dyrt og komplisert å montere takvinduer som du kanskje tror. Du trenger bare god planlegging og budsjettering. Her er alt du trenger å vite om kostnadene for å tilføye flere takvinduer og hvordan du budsjetterer dette boligprosjektet.
Les hele artikkelen
Montering av VELUX takvindu
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Myter om takvinduer
Ikke la myter om takvinduer stoppe deg fra å få et hjem badet i naturlig dagslys. Det er ingen god grunn til å ikke få dagslys og frisk luft til å strømme inn i huset fra taket. Det er den beste måten å forbedre innekomforten, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og forene inne- og utemiljø.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen