Med denne sjekklisten går innflyttingen i en ny bolig som en drøm

Å flytte inn i en ny bolig er som å starte et nytt kapittel, og det kan føles litt stressende. Med denne sjekklisten, som veileder deg gjennom alt som må gjøres før innflyttingen, kan du imidlertid senke skuldrene og puste rolig.

Hva du bør gjøre før du flytter inn i en ny bolig

Når du flytter inn i en ny bolig, begynner du på ny frisk. Samtidig er det en fin anledning til å saumfare eiendommen og sjekke at alt er på stell. Under finner du en praktisk sjekkliste med punkter du bør tenke over før du flytter inn:

Ta en gjennomgang av boligen

Ettersom det vil være enklere å identifisere eventuelle problemer når boligen er tom, bør du ta en grundig gjennomgang før du begynner å bære inn alle tingene dine. Her er det lurt å kontrollere at de tidligere eierne har gjort det de skal av avtalte reparasjonsarbeider.

Forsikre deg om at taket er godt vedlikeholdt

Et dårlig vedlikeholdt tak kan skape mye problemer, så pass for all del på å kontrollere at det er i god stand før du flytter inn. Ikke bare se etter synlige tegn på skader som f.eks. løs eller ødelagt takstein – undersøk også innsiden av boligen og identifiser steder der det kan finnes fukt og mugg. Hvis du oppdager slike problemer, bør du vurdere å få taket reparert, skiftet ut eller kanskje renovert.

Kort oppsummert
  • Når du flytter inn i en ny bolig, vil det å ha en sjekkliste gjøre prosessen mye enklere og bidra til at du kan senke skuldrene. Se hele sjekklisten i artikkelen.
  • Etter at du har gått gjennom sjekklisten, kan det være greit å tenke over hva som kan øke verdien på den nye boligen – for eksempel takterrasse og takvinduer.
  • La fantasien få frie tøyler når du tenker ut hvordan drømmeboligen skal være. Pass på at du får inn så mye naturlig lys som mulig: Dette vil øke boligverdien og sikre god luftkvalitet inne.

Sjekk at gulv, vegger og rør er i god stand

Ta deg tid til å undersøke hvilken forfatning vegger, rør og gulv er i. Er avtalte reparasjoner utført? Fungerer alt slik det skal? Ser du sprekker, hakk, løse beslag eller annet som skulle vært fikset? Hvis du oppdager problemer, iverksetter du tiltakene som trengs for å få alt i tipp topp stand igjen.

Løft blikket? Hvor mye dagslys kommer det inn?

Ikke glem å se opp når du er i det nye hjemmet ditt! Har boligen takvinduer eller lystunneler? Hvilken forfatning er de i? Harmonerer de med estetikken du ønsker å skape? Fastslå hvilken stand de er i, og planlegg de neste trinnene dine deretter. Kanskje er det ikke nok dagslys i rommene, eller takvinduene gir utilstrekkelig ventilasjon. Tenk over hvordan du vil at boligen skal se ut, og gjør deg opp en mening om hvorvidt de gamle takvinduene og lystunnelene som allerede er der, passer inn i bildet du har av drømmeboligen. Hvis det er ikke er full klaff, kan en oppgradering være på sin plass.
«Dagslys kan ha positiv effekt på humøret, så hvorfor ikke slippe inn mer av det gode?»

Skap drømmeboligen

Når du har gått gjennom både boligen og sjekklisten, er det tid for å tenke kreativt og vekke designeren i deg. Lukk øynene og se for deg hvordan du vil boligen skal være. Under har vi samlet noen tips for å hjelpe deg i gang:

Forvandle rommene ved hjelp av takvinduer

Dagslys kan ha positiv effekt på humøret, så hvorfor ikke slippe inn mer av det gode? Takvinduer hjelper deg å forvandle rommene i boligen og skape økt trivsel for deg og familien. Tenk over når du designer, hvordan du kan få maksimalt utbytte av dagslyset.

Øk verdien med en takterrasse

En takterrasse gir deg og familien ekstra boltreplass og mulighet til å nyte solen og frisk luft i fulle drag – særlig i sommermånedene. Som bonus kan en takterrasse dessuten øke verdien på eiendommen betraktelig.

Gi hjemmet et friskt pust

Det er viktig når du flytter inn i et nytt hus, at du tenker over hvordan du sikrer god inneluft. Takvinduer ventilerer boligen og lar naturen slippe inn. Med takvinduer kan du skape et sunt inneklima og få inn mer dagslys som du og familien kan nyte godt av.

Les flere artikler

Alt du trenger å vite om takvinduer
Mer dagslys fra taket kan dramatisk endre utseendet og følelsen i rommet. I motsetning til hva folk flest tror, kan nesten alle rom dra nytte av takvinduer. Bli kvitt vanlige misforståelser om takvinduer og tilfør dagslysmagi til huset.
Les hele artikkelen
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Myter om takvinduer
Ikke la myter om takvinduer stoppe deg fra å få et hjem badet i naturlig dagslys. Det er ingen god grunn til å ikke få dagslys og frisk luft til å strømme inn i huset fra taket. Det er den beste måten å forbedre innekomforten, forvandle rommet, gjøre interiøret levende og forene inne- og utemiljø.
Les hele artikkelen
Med denne sjekklisten går innflyttingen i en ny bolig som en drøm
Å flytte inn i en ny bolig er som å starte et nytt kapittel, og det kan føles litt stressende. Med denne sjekklisten, som veileder deg gjennom alt som må gjøres før innflyttingen, kan du imidlertid senke skuldrene og puste rolig.
Les hele artikkelen
De beste smarthusløsningene for et sunnere hjem
Verden har omfavnet smarthusløsninger, fra Wi-Fi-lyspærer til dørklokkekameraer. Men visste du at smarthusteknologi også kan gjøre hjemmet ditt sunnere?
Les hele artikkelen