Barnefamilie gjorde gammelt loft om til et innbydende oppholdsrom med flere takvinduer.

For å få bedre plass til aktiviteter og sysler flyttet René, Kristina, de to barna og hunden inn i en enorm mursteinsvilla i Brønshøj. René spiller i band på fritiden, og kan nå når som helst øve seg i kjelleren. Totalrenoveringen av loftet har gitt Kristina et fristed hun kan trekke seg tilbake til for å drive yoga eller bare slappe av. Hun får imidlertid ikke ha den nye overetasjen helt for seg selv.

Med nye VELUX ateliervinduer fordelt langs begge sider har det tidligere mørke og bortgjemte loftet nemlig blitt et sted der hele familien liker å være. René og Kristina legger ikke skjul på begeistringen sin:

«Loftet har blitt forvandlet til noen helt unike kvadratmeter. Her er dagslys fra alle vinkler. Det noe fantastisk med det å kunne stå her og kikke rett opp i himmelen eller la blikket vandre over de grønne hagene i nabolaget.»

God veiledning ga romslighet og atmosfære

Paret i Brønshøj er glad for at de valgte å få hjelp fra VELUX designrådgivere til å finne riktig kombinasjon av de mange typene takvinduer som VELUX tilbyr. De fikk montert til sammen 18 VELUX takvinduer: 12 i det nye store rommet i overetasjen, tre på soverommet og tre over trappearealet.

Selv om håndverkerne var litt skeptiske til om renoveringen ville fungere, da takhøyden var litt i laveste laget, stod René og Kristina på sitt. Det gjorde de lurt i, for de har fått alt de drømte om, og mer til. Da håndverkerne gikk i gang med arbeidet, så de magien utfolde seg i løpet av få dager. René husker det godt:

«Vi fulgte med på ombyggingen, og så hvor lett det gikk å montere takvinduene. For hvert nytt vindu som ble satt inn, så både vi og håndverkerne hvor totalforvandlet rommet ble.»

Etter renoveringen opplever René og Kristina at de ikke bare har fått mer plass, men at også atmosfæren er en helt annen.

«Det var ingen tvil om at vi hadde behov for mer plass – med en snarlig familieforøkelse og en hund som bare blir større og større – og den opplagte løsningen var å gjøre bruk av det gamle loftet», påpeker René. Kristina fortsetter: «Like fullt overrasket det oss hvor mye mer dagslys vi får inn gjennom de nye VELUX takvinduene, og hvordan det har endret hele atmosfæren i huset».

VELUX takvinduene har gitt takhøyden et optisk løft. Både det nye stuen på loftet og det renoverte soverommet og trappearealet virker i dag større, luftigere og mer innbydende.

 

Å trekke himmelen ned og naturen inn

Dagslyset og den friske luften som strømmer inn i rommene gjennom de mange takvinduene har vært en stor forvandling. Selv soverommet har fått en annen verdi og funksjon.

«Det betyr mye at vi kan følge dagsrytmen gjennom de nye takvinduene våre på soverommet. Selv etter en natt med lite søvn på grunn av den yngste, kjenner jeg hvordan dagslyset og den friske luften gir meg ny energi», forteller Kristina.

Familien opplever større nærhet til omgivelsene på den andre siden av de store vinduene. Står de åpne, får de også med seg fuglekvitteret og duftene fra hagen.

«Himmelen er så fremtredende – den er det første du ser og merker når du kommer inn i rommet. Det er som om vi har fått et orangeri eller drivhus, for vi har hele tiden naturen rett utenfor. Og når det regner, hører man hvordan det trommer på vinduene. Det er nesten som å ligge i telt. Det er bare herlig», konkluderer Kristina.

Det nye favorittrommet i overetasjen har blitt et sted der hele familien kan trekke seg tilbake – sammen eller hver for seg – for å finne ro i en hektisk hverdag der det alltid er mye som skjer.

«Her er ro og fred – også selv om resten av huset er kaos», smiler René.

René og Kristina er ikke alene om å være strålende fornøyde med de store vinduene. De to barna på 1 og 3 år koser seg gjerne i det nye rommet, og soveværelset har fått en helt ny funksjon ved leggetid.

«Om kvelden blir vi ofte liggende i sengen under de nye VELUX takvinduene og telle skyene eller stjernene på himmelen», forteller Kristina blidt.

Flotte rom inspirert av naturen utenfor

Paret fra Brønshøj er begeistret for løsningene de har funnet sammen med VELUX, og viser dem gladelig frem – også for å inspirere andre til å følge i deres fotspor.

«Vi elsker å vise frem rommene til venner og familie. Alle blir overrasket over hvilken forskjell takvinduene har gjort», sier Kristina.

Med de mange takvinduene har familien i Brønshøj fått et hus som bobler over av liv og energi, men samtidig gir et sted der man kan være litt for seg selv, finne roen og lade batteriene.

En ekstra bonus ved forvandlingen av boligen er den direkte utsikten til grøntarealene og himmelen. Her har særlig de blå himmelnyansene blitt en naturlig inspirasjon for fargeskalaen som paret i Brønshøj har valgt å innrede med.

I tillegg til vakre rom som de gjerne viser frem, føler René og Kristina at de har fått en helt ny livskvalitet i hverdagen. Med takvinduene kan familien få sluppet inn frisk luft etter ønske, og stenge ute regn og vind. Alt sammen automatisk – for ekstra komfort i det daglige.

Utnyttelse av kvadratmeter gir bonus

Mange hus i Danmark har loft som enten er til ingenting, eller som – med lange, mørke ganger og altfor lite naturlig lys – ikke kommer til sin rett. Hvis du sitter med mulighet til å renovere overetasjen på boligen din, bør du ha følgende i bakhodet:

  • Ekstra kvadratmeter som er lyse og innbydende, øker verdien av huset – både her og nå for deg og familien, og hvis du i fremtiden ønsker å selge.
  • Bruk av mange takvinduer i et rom som er smalt eller har lav takhøyde, gir livskvaliteten et løft ved å skape en opplevelse av å være tett på naturen og himmelen.
  • Naturlig dagslys fremmer en naturlig døgnrytme som gir overskudd om dagen og bedre søvn om natten.

«Det er som om vi har fått et orangeri eller drivhus, for vi har hele tiden naturen rett utenfor.»

Relevante artikler

Tenåringsrom på loftet med seng, skrivebord, vegglampe og VELUX takvindu.
Puss opp soverommet for en bedre natts søvn
Kvalitetssøvn er viktig for vår velvære. Derfor bør du prioritere å organisere soverommet for optimal søvn. Uregelmessig søvn kan påvirke helsen vår på en negativ måte. Det er mye du kan gjøre for å renovere soverommet for en god natts søvn.
Les hele artikkelen
Koselig hjemmekontor med naturlig lys fra VELUX takvinduer, trepult og planter.
Hjemmekontorløsninger som gjør deg mer produktiv
Vi har tilpasset våre arbeidsmetoder etter pandemien. Tidligere var det et stort skille mellom jobben og privatlivet. Deretter taklet mange av oss en ny realitet ved å sette opp en midlertidig arbeidsstasjon hjemme. Nå er det vanlig med hjemmekontor. Sørg for å lage smarte hjemmekontorløsninger etter hvordan du liker å jobbe. Spesielt dersom du er en av dem som har omfavnet hjemmekontor som det nye arbeidslivet.
Les hele artikkelen
Mor som holder baby under det myke lyset fra et VELUX takvindu i et trappeavsats.
Alt om lys til barnerommet: Bruk dagslyset ovenfra
Inspirer til vekst, lærdom og kreativitet når du monterer takvinduer på barnerommet. Takvinduer kan forbedre barnets døgnrytme, hjelpe dem å konsentrere seg, og skape et sunt, lekent miljø i årene fremover. Hvis du vil skape et lekent og inspirerende barnerom, så dra nytte av takflaten ved å montere takvinduet for å gi rommet mest mulig lys.
Les hele artikkelen
Barnerom med naturlig lys fra VELUX takvinduer og en seng med leker.
Slik kan du pusse opp barnerommet for barnas velvære
Er du på leting etter inspirasjon til å pusse opp barnerommet? Ta en titt på disse idéene som vil forvandle barnerommet til et lyst og morsomt rom som de vil elske å tilbringe dagen sin i.
Les hele artikkelen
Barn leker med dukkehus i et solfylt rom med et VELUX takvindu.
Inspirasjon til barnerommet: Skap det perfekte barnerommet
Det er en spennende prosess for både deg og barna, når du skal skape et gøy og inspirerende barnerom. Det er mange ting du kan gjøre for å få et kreativt og praktisk rom. Et barnerom skal støtte vekst og lærdom, og så klart oppfordre til mye latter. Det er mange kreative løsninger, så det kan være vanskelig å velge! Vi har gjort det enklere for deg med disse anbefalingene til barnerom.
Les hele artikkelen