Ung familie har fått et lyst og romslig drømmehus ved å modernisere et typehus fra 70-tallet med nytt tak, fjernbetjente VELUX takvinduer​ og automatisert inneklimastyring

Emilie og Tommi hadde lenge vært på leting etter det riktige huset til sin lille, nystiftede familie. De vurderte en stund å bygge nytt, men i Birkerød fant de et hus der de følte de kunne realisere drømmene sine. Ikke bare var prislappen hyggeligere, men de fikk også et hjem med sjel.

«Vi var på utkikk etter et hus som hadde noe særlig ved seg», forteller Emilie. Og Tommi fortsetter: «Men alt var brunt. Sagflistapetet, gulvteppene, møblene og treverket.»

Heldigvis ga de ikke opp med det samme. Med en arkitekt til å hjelpe seg fikk de forholdsvis raskt lagt en plan som viste seg å gi dem langt mer enn de hadde turt å håpe på.

Nye muligheter med takvindu

Det unge paret innrømmer at det ikke var alt ved huset som falt i smak ved første øyekast. Det klassiske Johan Christensen-typehuset fra 1970-tallet gikk over ett plan og hadde en byggestil som ga en relativt lav takhøyde på 2,5 m. Rominndelingen var enkelte steder noe utdatert, og huset føltes generelt altfor mørkt.

Etter det blandede førsteinntrykket, begynte Emilie og Tommi imidlertid å se mulighetene. Det skulle faktisk ikke så mye til for å tilpasse plantegningen og få rominndelingen de ønsket. Den lave takhøyden kunne fikses når man skiftet taket. Ved å bygge inn nye, høye lyssjakter på loftet kunne de installere flere store fjernbetjente VELUX takvinduer i spisestuen, på de to badene og soverommet. Løsningen viste seg å være optimal.

«Da vi fikk satt inn takvinduene og så effekten av lysinnslippet, forstod vi at det ikke vil være så dumt å bevare treverket som det var. Også av respekt for den opprinnelige arkitekturen, og som kontrast til det flotte lyset som strømmet ned fra oven», forklarer Tommi.

Plutselig fikk de «wow-effekten» de hadde håpet på – samtidig som sjelen og særtrekkene til huset ble bevart.

«Designmessig tilfører takvinduene noe helt spesielt. De skaper et unikt spill i rommet», sier en begeistret Tommi. Emilie er enig: «Det gir rommet det lille ekstra som det ikke hadde før.»

Unike detaljer og intelligent inneklimastyring

Emilie og Tommi føler ikke at de har inngått noe kompromiss ved å velge å renovere fremfor å bygge nytt. Tvert om. De har fått råd til nye, flotte VELUX takvinduer med elektrisk betjent solskjerming i spisestuen og elektrisk betjente blendingsrullegardiner på soverommene – alt sammen innenfor det opprinnelige budsjettet. Samtlige vinduer åpnes og lukkes med VELUX ACTIVE inneklimastyring, slik at huset til enhver tid er godt luftet. De er dessuten alltid i forkant, samme hvor raskt været slår om. Selv om de sover eller er ute i hagen, er boligen alltid veltemperert og fylt med frisk luft.

De trenger ikke lenger å holde øye med klokke, vind og vær – VELUX ACTIVE og forhåndsinnstillingene de selv har valgt, tar seg av saken. For eksempel blir blendingsrullegardinene på barnerommet rullet ned automatisk når klokka bikker halv sju om kvelden, slik at sønnen kan sove trygt og uforstyrret. Alt er fjernbetjent og kan stilles inn og tilpasses i VELUX ACTIVE.

«Jeg har aldri tenkt over inneklima før, og det trenger jeg egentlig ikke å gjøre nå heller, for vinduene styrer seg selv. Man bare kjenner at det er godt å være her. Og det betyr jo noe for å kunne føle seg riktig hjemme.»

Det unge paret drømte om å få et moderne hus, og det har latt seg gjøre med relativt få grep. Klimasensorene som ble installert sammen med de fjernbetjente VELUX takvinduene, overvåker både temperatur, luftfuktighet og CO2-nivå fortløpende. Når luften trenger å skiftes, eller rommet blir for varmt på grunn av direkte sollys, blir screens kjørt ned og vinduene åpnes for å slippe inn frisk luft. Skulle det begynne å regne, lukkes vinduene igjen.

«Jeg ble litt overrasket over hvor selvgående de var, og hvor automatisert man kan gjøre det», forteller Emilie.

Familien trenger med andre ord ikke å tenke på om det er regn, snø eller stekende sol – vinduene, solskjermingen og VELUX ACTIVE innretter seg automatisk etter været. 

En fremtid med lys og luft

De glade huseierne Emilie og Tommi ser frem til mange år i det nyrenoverte huset. Det som først var et litt slitent og mørkt hus fra 70-tallet, har blitt et hjem med moderne fasiliteter som skaper gode og sunne rammer for familien. Det unge paret gleder seg hver dag over hvordan drømmen om et «spesielt» hus som de selv har satt sitt unike preg på, har blitt virkelighet.

«Det er så fint å kunne ligge i sengen inne på soverommet og kikke opp på stjernene», sier Emilie. «Eller lukke dem helt, hvis det er det man vil», fortsetter hun med et smil.

Det unge paret er strålende fornøyd med hvordan de nye takvinduene og inneklimastyringen til enhver tid kan sikre et godt inneklima med masser av lys og luft. Emilie og Tommi drømte om et hus av høy kvalitet, men budsjettet satte sine begrensninger. Det har de vendt til sin fordel. Med overkommelige justeringer av rominndelingen, et nytt tak samt nye, fjernbetjente og intelligente takvindusløsninger har de fått langt mer enn de hadde våget å håpe på.

En investering i inneklima

Det er mange som drømmer om å bygge selv, for å få et hjem de har satt sitt eget preg på fra start til slutt. Dette krever imidlertid omfattende planlegging og en viss økonomi.

Også Emilie og Tommi snuste på å bygge nytt, men valgte til slutt å kjøpe et eldre kvalitetshus og renovere det. Etter bare et halvt år og 700 000 danske kr oppå kjøpsprisen, kunne de flytte inn i et nyrenovert og moderne hjem fylt med lys og frisk luft.

Hvis du går med planer om å kjøpe hus – eller renovere det du allerede bor i – så tenk på at det ofte ikke skal mer enn noen få, målrettede tiltak til for å gjøre boligen unik. Nye fjernbetjente VELUX takvinduer kombinert med innvendig og utvendig solskjerming, også med fjernbetjening, gjør straks en merkbar forskjell. Også på prisen du får for boligen hvis du senere vil selge den. Lys, luft og inneklima har nemlig stor betydning både for livskvaliteten din her og nå, og boligverdien på sikt:

Oppsummering:

  • VELUX takvinduer åpner rommet, gir bedre romfølelse og lar de opprinnelige kvalitetene til huset komme til sin rett.
  • VELUX ACTIVE skaper et sunt inneklima for hele familien.
  • Innvendig og utvendig solskjerming gjør opplevelsen fullkommen og er med på å dekke behovene i de ulike rommene.

«Designmessig tilfører takvinduene noe helt spesielt. De skaper et unikt spill i rommet»

Relevante artikler

Moderne loftstue med åpne VELUX takvinduer og stilig innredning.
Inspirasjon til interiøret: Slik gjør du stuen perfekt
Blås nytt liv i boligen ved å renovere stuen, som gjerne er et av de viktigste rommene i hjemmet: Det er her vi slapper av etter en lang dag eller tar imot gjester. En fin måte å gi stuen et løft på, er å sette inn takvindu.
Les hele artikkelen
Soverom på loftet med VELUX-vindu, moderne dekor og en sovende hund på sengen.
Inspirasjon til soverom: Våre lekre ideer for oppussing
Vi tilbringer mye tid på soverommet. Det er her vi både starter og avslutter dagen og lader både kropp og sinn. Dette betyr at soverommet må oppfylle mange behov. Hvis du vil pusse opp soverommet, er det flere ting du må tenke på. Vi har satt sammen en liste med ideer for å få deg i gang med renoveringen, og som vi håper skal gi deg mye inspirasjon til soverommet.
Les hele artikkelen
Koselig loftsbarneseng med VELUX takvinduer, hvit sprinkelseng, gyngestol og plante.
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Moderne bad med VELUX takvindu, frittstående badekar og person som steller en plante.
Forvandle baderommet med disse smarte tipsene til baderomsrenovering
Å renovere badet kan virke overveldende. Det er mange avgjørelser du må ta underveis, og det vil kreve en del planlegging å gjennomføre prosjektet. Å gi badet den elegante oppgraderingen du alltid har ønsket deg, vil være verdt det! Her er en liste over ideer til baderomsrenovering som vil hjelpe deg med å planlegge prosessen og ta de riktige avgjørelsene.
Les hele artikkelen
Montering av VELUX takvindu
Skal du montere et takvindu? Her er 8 trinn som får deg i gang
Takvinduer er en flott måte å fornye rommet med naturlig lys. Ved å slippe inn mer lys i rommet, kan du forvandle ubrukte loft og mørke områder til vakre og ubrukte rom. Det er en myte at det er vanskelig og dyrt å montere takvinduer som en del av renoveringsprosjektet. La oss ta for oss hvordan montering av takvindu foregår.
Les hele artikkelen