Ved å installere to fjernbetjente VELUX takvinduer ble den mørke stuen med lavt tak hos Jens og Tamara gjort om til et åpent og attraktiv oppholdsrom.

Jens og Tamara kjøpte sin enorme murermestervilla i Nyborg for knappe fem år siden. De falt umiddelbart for huset, til tross for at stuen var heller lite innbydende.

Stuearealet under det flate loftet hadde tidligere vært brukt som garasje, og dette forklarte hvorfor det var så mørkt og lavt under taket. Paret lot seg imidlertid ikke skremme.

«Vi likte huset fra første stund, men det er jo ikke sånn når du kjøper et hus, at alt umiddelbart er nøyaktig slik du vil ha det», påpeker Tamara.

«Stuen hadde litt kjellerstemning over seg», innrømmer Jens, som straks så VELUX overlys som en mulig løsning på problemet.

Jens og Tamara har siden jobbet med å gjøre huset til sitt eget, og skape de innbydende rommene de ønsket. Da de to huseierne kontaktet en designrådgiver fra VELUX, fikk de fort klarhet i hva som skulle til. To VELUX overlys var nok til at stuen fikk en helt ny åpenhet og atmosfære.

Ikke et sted å invitere gjester til

Før renoveringen kvidde Jens og Tamara seg litt for å vise frem den mørke stuen, der man følte at man hadde taket hengende like over hodet.

«Når vi hadde gjester på besøk, satt vi inne på kjøkkenet, da vi ikke hadde lyst til å invitere med folk ned til stuen», forteller Tamara.

Dette endret seg da de to fjernbetjente VELUX overlysene ble montert. Stuen er nå badet i lys og føles merkbart større. Lysinnslippet fra taket har gitt både rommet og innredningen en ny og luftig atmosfære.

«Når går vi ned hit mye oftere for å slappe av. Jeg gleder meg over det hver dag. Hver gang jeg kommer inn, kikker jeg opp for å se hvordan været er», smiler Jens.

Etter monteringen av de to overlysene, er Tamara mer fornøyd enn noen gang med huset, og stuen har blitt det nye favorittrommet.

«Jeg har bare lyst til å legge meg ned på gulvet og kikke opp gjennom vinduet. Det har gitt et helt nytt liv til rommet.»

Koselige kvelder med naturlig lys

Paret i Nyborg tilbringer nå mange timer i stuen. Tamara elsker å holde på med sysler ved favorittplassen sin, og det store lysinnslippet gir henne godt arbeidslys til langt på kveld, uten at det er nødvendig å bruke strøm.

«Når jeg leser eller strikker, faller lyset direkte ned på det jeg sitter med», forteller Tamara begeistret. Hun fortsetter: «Takket være det store lysinnslippet, kan vi sitte utover sommerkvelden uten å måtte slå på lys.»

Jens elsker å sitte tørt og lunt hjemme og følge med på årstidene. Selv om det er regn og ruskevær ute, gir det en herlig ro å sitte og kikke på det skiftende fargeskjæret som siver ned fra himmelen gjennom de to VELUX overlysene med glass.

«Det å kunne sitte og kose seg med en kopp kaffe og se på hvordan været utvikler seg, er bare helt fantastisk», smiler Jens fornøyd.

Tamara og Jens gleder seg hver dag over hvordan de to overlysene med glass har brakt naturen inn i stuen, og hvordan lyset har gjort rommet langt mer åpent og innbydende.

Automatikk gir trygghet

Paret i Nyborg har dessuten stor glede av funksjonene som VELUX overlysene er utstyrt med. Ved hjelp av veggbryteren kan de åpne og lukke vinduene akkurat som de vil. Hvis det skulle begynne å regne mens de sover eller ikke er hjemme, vil regnsensorene sørge for at vinduene lukkes. Og når solen steker, vil den lydløse, solcelledrevne motoren automatisk kjøre ned den integrerte solskjermingen. For Jens og Tamara har det dermed blitt litt mindre å bekymre seg for i det daglige.

Tamara setter særlig pris på det praktiske insektnettet som kan settes på for på lange og varme sommerdager.

«Om sommeren kan vi la vinduene stå åpne uten at det kommer inn insekter. Vi slipper dermed stankelbein, fluer og forvillede sommerfugler. Det eneste som slipper inn, er frisk luft.»

Den intelligente inneklimastyringen VELUX ACTIVE sørger for godt inneklima ved å åpne opp vinduene eller kjøre ned solskjermingen når det er i ferd med å bli for varmt i rommet.

Forvandling på to dager

Som elektriker har Jens sett mange byggeplasser og vært med på en mengde renoveringsprosjekter og nybygg. Likevel kom det som en overraskelse på ham hvor mye mer dagslys som faktisk strømmer inn gjennom de to VELUX overlysene. Han ble også forbauset over hvor raskt og enkelt prosessen gikk.

«Det kom to VELUX dagslysrådgivere og installerte de to overlysene med glass. Det var tydelig at de kunne sakene sine, så jeg kunne slappe helt av.»

Tamara kunne bare måpe over hvor raskt det gikk – og ikke minst hvor stor effekt denne lille endringen på huset ga.

«Det var som en virvelvind. Den første dagen satte de inn det ene vinduet, og neste dag gjorde de det hele ferdig. 'Hva var det som skjedde der?' spurte vi hverandre. Rommet var som forvandlet!» forteller en begeistret Tamara.

Paret i Nyborg kjenner fortsatt på «wow-effekten» av overlysene som håndverkerne monterte på bare to dager.

Det trenger ikke å koste en million

Å renovere hus kan være en omfattende jobb. I tillegg til det rent økonomiske, kommer det upraktiske med å ha håndverkere i hus over lengre tid – ofte mens man selv bor i boligen. Det trenger imidlertid ikke alltid å være så dyrt eller omstendelig. Hvis du er på utkikk etter overkommelige løsninger for å gi huset en forvandling, bør du tenke over følgende:

  • Det behøver ikke å bli en budsjettsprekk om du renoverer en bolig med flatt tak. Ved å sette i stand litt etter litt får du tid til å tenke deg om, innhente veiledning og investere i langsiktige, bærekraftige endringer.
  • Ved å sette inn VELUX overlys kan du med en overkommelig innsats gjøre triste rom med lavt tak om til innbydende oppholdsrom fylt av lys og luft.
  • De fjernbetjente VELUX overlysene øker komforten betraktelig i det daglige: Vinduene lukkes av seg selv hvis det skulle begynne å regne, og kan åpnes når det er behov for å lufte ut.

«Den intelligente inneklimastyringen VELUX ACTIVE sørger for godt inneklima ved å åpne opp vinduene eller kjøre ned solskjermingen når det er i ferd med å bli for varmt i rommet.»

Relevante artikler

Moderne loftstue med åpne VELUX takvinduer og stilig innredning.
Inspirasjon til interiøret: Slik gjør du stuen perfekt
Blås nytt liv i boligen ved å renovere stuen, som gjerne er et av de viktigste rommene i hjemmet: Det er her vi slapper av etter en lang dag eller tar imot gjester. En fin måte å gi stuen et løft på, er å sette inn takvindu.
Les hele artikkelen
Stilig moderne stue med skinnsofa, trebord, planter og VELUX takvindu.
Oppussing av stue: Inspirasjon til bedre lys og design
Stua er selve hjertet i huset. Det er her vi tilbringer mest tid når vi er hjemme – fra å slappe av med familie og venner, til å være en sofagris og se på favorittprogrammer på TV. Det å få mest ut av stua er viktig, spesielt hvis du skal renovere! Her er en liste med ideer som vil hjelpe deg med å planlegge oppussingen av stua di.
Les hele artikkelen
Koselig loftstue med VELUX takvinduer og naturlig lys.
Slipp inn lys i stuen: Design stua di med naturlig dagslys
Design stua med mål om å skape et inviterende hjemmemiljø for alle i familien. En av måtene du kan få mest mulig ut av plassen er å tilføre lys i stuen. Naturlig lys kan forbedre stua dramatisk, så gjør deg klar til å designe og forvandle stua!
Les hele artikkelen
Koselig loftsbarneseng med VELUX takvinduer, hvit sprinkelseng, gyngestol og plante.
Skap en mer energieffektiv bolig
Før du går i gang med å bygge eller renovere, bør du sjekke energieffektiviteten i boligen din. Når du investerer i energieffektive produkter som takvinduer, sparer du både energi og penger på lang sikt.
Les hele artikkelen
Stilig stue med møbler fra midten av århundret, kunst, planter og VELUX takvinduer.
Alt du trenger å vite om vinduer for flate tak
Bor du i et hus med et flatt tak? Er du på utkikk etter lysere rom? Da kan vinduer for flate tak være noe for deg. Vinduer for flate tak tilfører mer lys i hjemmet og skaper vakre, lysfylte rom.
Les hele artikkelen