Designerpar ønsket seg masse lys og luft da de renoverte 50-tallsboligen sin – med på kjøpet fikk de plass til familiehygge og et optimalt hjemmekontor.

For et par år siden tok Marcus og Louise valget å flytte fra leiligheten i storbyen til Kastrup på Amager. Der fant de et hus fra 50-tallet som bar preg av tiden og krevde en del forandringer for å oppfylle familiens behov. Helt fra start av var ønsket å få inn så mye lys som mulig i boligen, og særlig familiens samlingspunkt i kjøkkenet og stuen hadde de store planer med.

«Det var mye som trengte en skikkelig overhaling, men vi falt pladask for kjøkkenet. Det var så åpent, og det fantes masser av muligheter til å innrette det til et helt liv i ett rom», forklarer Marcus.

Tanken om et allsidig og romslig sted handlet ikke bare om å skape plass til familielivet sammen med den lille datteren. Målet var også å få et fungerende hjemmekontor de dagene Marcus og Louise jobbet hjemmefra. Begge hadde behov for et sted der de kunne få inspirasjon og holde energinivået oppe gjennom hele arbeidsdagen. Ønskelisten var lang, og Marcus og Louise innså etter hvert at det måtte en større renovering til. Her viste det store sortimentet av fjernbetjente VELUX takvinduer seg å ha en optimal løsning.

Lyset ble tidlig tatt høyde for i prosjektet

Paret er tydelig på hvor mye lyset betyr for trivselen.

«Lyset ble tidlig tatt høyde for i prosjektet. Leiligheten vi hadde tidligere, hadde nemlig ikke så mye lys», forteller Marcus.

Spisestuen hadde faktisk allerede et takvindu, og Marcus og Louise så straks fordelen med å få inn lys ovenfra. Med hjelp fra designrådgiverne hos VELUX fant de frem til en kombinasjonsløsning som kunne gi nøyaktig den forvandlingen av huset som paret så for seg. Marcus forteller:

«Rådgiverne fra VELUX anbefalte blant annet å anskaffe automatiserte takvinduer og fjernbetjente blendingsrullegardiner på soverommet.»

Særlig den åpne stue-kjøkkenløsning skulle innfri mange behov, og paret har ikke angret et sekund på at de valgte å følge forslaget fra VELUX rådgiverne om å installere fjernbetjente takvinduer.

«Vi var litt i tvil først, men det er faktisk noe vi bruker hver eneste dag.»

De fjernbetjente VELUX takvinduene ga dem alle funksjonene de trengte: Automatisk mørklegging om natten (ikke minst for den lille datteren) og en intelligent inneklimakontroll, VELUX ACTIVE, som registrerer luftfuktighet, temperatur og CO2-nivå fortløpende, og åpner og lukker vinduene og rulleskoddene etter behov i løpet av dagen.

Optimal oppdeling av rommene og magisk lysbad

Som designere i industrien og moteverdenen spiller inneklima og naturlig lys en avgjørende rolle i hverdagen til Marcus og Louise – både i og utenom arbeidstid. De valgte å åpne opp rommene og skape ett stort rom som fungerte både som stue-kjøkkenløsning og arbeidsplass. Ved å installere tre VELUX takvinduer fikk de en naturlig oppdeling av rommet etter funksjon.

«Vi ville åpne loftet og gi rommene litt mer høyde. Å sette inn takvinduer var da en innlysende løsning.»

Ved hjelp av de tre takvinduene har familien lyktes med å få et ideelt rom der lyset ovenfra gir en naturlig oppdeling ut fra hva som er planen: å jobbe, lage mat eller være sammen som familie.

«Det gir et helt fantastisk lyshav – eller lysbad – som strømmer ned fra loftet. Det er nesten magisk.»

I tillegg til et fleksibelt rom har Marcus og Louise fått et sted der de hver dag kjenner på kroppen hvor mye lyset har å si for trivsel og livskvalitet.

Lys gir energi og konsentrasjon

Ettersom jobben som designer innebærer mye stillesitting, er det viktig for paret at de ikke føler seg innestengt og blir tappet for energi når de har hjemmekontor. For å holde konsentrasjonen oppe og kreativiteten i full vigør, trengs det rikelig med lys og luft.

I huset i Kastrup velter det derfor inn med lys – både fra de store hagevendte panoramavinduene som var der fra før, og fra de nye VELUX takvinduene. Det er akkurat slik det skal være. Med de mange fordelene som forvandlingen av huset har gitt, har Marcus ingen problemer med å jobbe hjemmefra 2–3 dager i uken.

«Vi har her en oase der jeg føler meg hjemme, og samtidig får ro på meg til å produsere og løse oppgaver som det ellers er vanskelig å få fred til på et vanlig kontor», påpeker Marcus.

Tett på naturen med takvinduer

I tillegg til å oppnå en bedre balanse i hverdagen og spare tid på pendling, kjenner Marcus at det gjør en stor forskjell hvordan han nå føler seg tett på hagen, luften og lyset mens han jobber.

«Nettopp i en kontor-setting gir det ubestemmelige lyset ovenfra – som jeg ikke får med vanlige vinduer – en magisk fornemmelse. Du får en opplevelse av å være utendørs; en fornemmelse av frisk luft.»

Marcus, Louise og datteren deres elsker å bade i lyset fra VELUX takvinduene hver eneste dag. Det gir akkurat den stemningen og gode energien de drømte om da de flyttet fra storbyen.

Lys og luft – en betingelse for liv

Du tenker kanskje ikke over det til daglig, men naturlig lys og frisk luft er avgjørende for både eksistens og trivsel. Hvis du planlegger å renovere boligen din og ønsker å skape rammer der du både kan være aktiv og samle krefter, kan det være lurt å ha følgende tre punkter i bakhodet:

  • Å oppholde seg i naturlig dagslys gir mer energi og mentalt overskudd.
  • Med VELUX takvinduer kan du følge med på været og hele tiden være tett på naturen utenfor.
  • VELUX Designrådgivning kan hjelpe deg å finne en løsning som gjør at du får utnyttet romarealet ditt optimalt.

«Det gir et helt fantastisk lyshav – eller lysbad – som strømmer ned fra loftet. Det er nesten magisk.»

Relevante artikler

Skal du pusse opp kjøkkenet? Slik blir kjøkkenet hjertet i hjemmet ditt
Skal du pusse opp kjøkkenet og lurer på hvordan du best planlegger arbeidet? Kjøkkenet danner rammen rundt hverdagen. Det er der familien samles etter en lang dag, og der man blir sittende og snakke med venner som stikker innom. Når du skal pusse opp kjøkkenet, trenger du en god plan for å få den forvandlingen det fortjener. Er du usikker på hvor det er lurest å begynne? Slapp av, vi hjelper deg.
Les hele artikkelen
Slipp inn mer naturlig lys på kjøkkenet gjennom VELUX takvinduer
Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i hjemmet. Det er her familien samles til måltider og hyggelige samtaler. Mange av hverdagens store og små begivenheter utspiller seg nettopp på kjøkkenet, og det er ofte det travleste rommet i huset. Så hvorfor ikke gi kjøkkenet en velfortjent vitamininnsprøyting? Med VELUX takvinduer ser du kjøkkenet i et helt nytt lys.
Les hele artikkelen
Få bedre lys på hjemmekontoret med dagslys
Hjemmekontor har blitt en del av hverdagslivet for mange av oss, etter pandemien. Selv om du liker en hybrid arbeidssituasjon, veksle mellom kontoret og boligen, er det viktig at du skaper et hyggelig og avslappende rom å jobbe i når du er hjemme. Den beste måten å oppnå dette på er å tilføre rikelig med dagslys i arbeidsrommet.
Les hele artikkelen
Puss opp soverommet for en bedre natts søvn
Kvalitetssøvn er viktig for vår velvære. Derfor bør du prioritere å organisere soverommet for optimal søvn. Uregelmessig søvn kan påvirke helsen vår på en negativ måte. Det er mye du kan gjøre for å renovere soverommet for en god natts søvn.
Les hele artikkelen
Få alle fordelene av dagslys med en utskiftning av takvindu
Er det tid for å skifte ut takvinduene? Utskiftning er ikke det eneste valget, du kan også oppgradere dem! Oppgradering av takvinduene er en flott måte å tilføre mer dagslys og nyte alle fordelene. Her er alt du trenger å vite om hvorfor og når du burde skifte ut takvinduene.
Les hele artikkelen