{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dagslys som designelement

Etter å ha kjøpt huset i Charlottenlund sammen med en venn begynte Stine å tegne skisser for hvordan de kunne dele huset i to, slik at begge familiene kunne få sin egen bolig. Dagslys var et sentralt tema under oppussingen, og Stine samarbeidet tett med en arkitekt for å virkeliggjøre drømmen om et lyst hjem. 

«Det er viktig for meg å ha så mye dagslys som mulig i rommet», sier hun.

Hun bestemte seg for å montere de nye VELUX 3-i-1 takvinduene, som slipper mengder av naturlig lys inn i det åpne påbygget med kjøkken, spiseområde og stue. Den store lysmengden har skapt et perfekt sted for måltider, hvile og lek for familien hennes. 

«Vi har plass nok til alt. Det er et sted hvor vi samles for å sitte og prate, hvor vi kan slappe av, og hvor barna kan leke med vennene sine, løpe rundt og spille musikk og danse. Det er midtpunktet for familiens aktiviteter», sier Stine. 

Nå når oppussingen er ferdig, kan hun nyte morgensolen, det kraftige sollyset fra sør gjennom dagen og det myke lyset når solen står i vest om kvelden. 

«Selv om du ikke beveger deg ut av huset, føler du kontakt med verden utenfor. Du føler nærhet til naturen», sier Stine. 

Arbeide hjemmefra

I likhet med mange andre har Stine arbeidet hjemmefra de siste to årene. Som forskningskoordinator ved Danmarks største sykehus kan hun sitte mange timer foran PC-en, og hun trenger da en god hjemmekontorløsning. 

Ved å sette inn VELUX 3-i-1 takvinduer under oppussingen har Stine fått plass til et skrivebord med nydelig utsikt og rikelig med dagslys. 

«Det gir deilig energi å kjenne solen gjennom vinduene», sier hun. 

Når været er fint og barna har dratt på skolen, nyter Stine det stille hjemmekontoret og åpner dører og vinduer for å få frisk luft og føle nærhet til naturen. 

"Når jeg arbeider hjemmefra og sitter lenge, er det viktig for meg å ha kontakt med omgivelsene og det som finner sted der"
Stine
Velge det rette produktet

Da hun så etter nye takvinduer, ble Stine klar over VELUX 3-i-1 takvinduet, som ved bruk av én enkelt karm og slanke profiler slipper maksimalt med dagslys inn i hjemmet. 

«Jeg likte ideen om å ha de tre vinduene tett sammen. Vinduskarmen blir større da», sier hun. 

Siden påbygget har skrått tak, er den nedre vinduskarmen ganske dyp. Ved å montere et nytt takvindu ble det frigjort ekstra plass under den større vinduskarmen, som Stine kunne bruke. 

«Det skaper litt plass under vinduet, som vi kan bruke til et bord eller planter. Jeg fant ut at det ga en svært god løsning for dette rommet», sier hun. 

Tre ting å tenke på når det gjelder takvinduer:

  1. Snakk med en ekspert – «Jeg er glad for at jeg valgte å sette inn så mange vinduer som jeg faktisk gjorde. Jeg hadde noen givende diskusjoner med arkitekten som hjalp oss med å tegne dette.»
  2. Skap ekstra plass – «Veggene er svært tykke, så det gir litt plass under vinduet. Rommet åpnes opp og føles større.»
  3. Skap nærhet til naturen – «Det er utsikten. Du føler at naturen er tett innpå. Selv om du ikke går ut, føler du nærhet til naturen utenfor. Det gir en svært god følelse.»

Produkter brukt i dette prosjektet
VELUX 3-i-1 takfönster
VELUX 3-i-1 takvindu
Les mer