{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Lyset er midtpunktet

En av tingene som virkelig har ført huset inn i nåtiden, og som tilfører noe nytt til stemningen og opplevelsen av rommenes størrelse, er de fire nye VELUX INTEGRA® vinduene for flate tak med buet glass, som er plassert på kjøkkenet, entreen, soverommet og badet for de voksne.

Huset vender mot sydvest med store glasspartier av vinduer og skyvedører ut mot hagen, mens det er smale og relativt høyt plasserte vinduer mot nord og øst. Det kombinert med utspring rundt huset ga svært mørke områder innenfor. Noe familien gjerne ville eliminere.

"Her er takvinduer en opplagt mulighet til å få dagslys inn i rommene. Tidligere har kjøkkenet og entreen vært svært mørk å bevege seg rundt i, men i dag er det alltid lyst og hyggelig å være her, takket være takvinduene. På en sommerdag føler jeg nesten at jeg kan sole meg og lage mat samtidig ute på kjøkkenet, siden lyset strømmer ned fra taket", forteller Torben.
Huset efter de fire fladtagsvinduer er monteret
Her ses kjøkkenet etter at vinduet for flate tak er montert
Luften på kjøkkenet skiftes ut på noen øyeblikk når vinduet for flate tak er åpent
Vinduet gir bedre inneklima

Han legger til at det ikke bare lysmessig er en gevinst med vinduene for flate tak - inneklimaet er også blitt forbedret, siden vinduene er programmert til å åpnes fire ganger om dagen for å lufte ut.

"Takvinduene har klart vært en tyngre økonomisk post i renoveringsbudsjettet, men de gir så mye merverdi til stemningen i hele huset at det absolutt ikke var snakk om å droppe dem for å spare penger. Vi regner med å bo her i mange, mange år fremover. Nettopp fordi det er optimalt lys og nå også en optimal planløsning og god plass", sier Torben Thornæs Andersen.


Luften på badet skiftes ut på noen øyeblikk når vinduet for flate tak er åpent
Fordelene med VELUX flate takvinduer i dette hjemmet

1. Dagslys strømmer inn
Vinduene for flate tak med buet glass slipper inn mye dagslys. På kjøkkenet var det tidligere bare et høyt posisjonert, smalt fasadevindu, som gjorde familien fullstendig og helt avhengig av elektrisk lys. I dag har de et flott arbeidslys når de hakker og steker på kjøkkenet.

2. Bedre inneklima
Siden vinduene er utenfor rekkevidde, betjenes de elektrisk. Med et enkelt trykk åpnes vinduet på badet og skifter ut luften enkelt og effektivt, etter en varmt dusj eller et toalettbesøk.

3. Funksjonalitet
I forlengelsen av soverommet har Torben og Karin en walk-in-garderobe. For det lille rommet har de valgt en lystunnel som leder dagslyset ned gjennom et reflekterende rør (se galleri over). Produktet anbefales for rom der det ikke er mulig å montere takvinduer.

Produkter brukt i dette prosjektet
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Ny generasjon VELUX overlys med buet glass
Les mer
Lystunnel
Les mer