{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

3

VELUX PRODUKTER
Kr. 44.376,- 
PRODUKTPRIS i Danmark

Arkitektens gode idé

Det lekre og særpregede 1970-tallshuset ble tegnet av arkitekt Bertel Udsen, og det bærer hans signatur på mange måter. De forskjøvne nivåene, takene i Oregon Pine og de sorte vinduskarmene. Harry Emil og Klaus var begeistret for sitt nye hjem.

"Man merker bare at dette huset har sjel. Det er slik en ro her, og akustikken er fantastisk i motsetning til i mange nybygde hus. Her er også en skjønn sammenheng med naturen utenfor – de sorte vinduskarmene gjør at det blir som å se ut på et kunstverk", forteller Harry Emil.

Men på ett punkt levde ikke huset opp til arkitektens opprinnelige tanker. Arkitekt Bertel Udsen hadde nemlig tegnet et takvindu på sine opprinnelige tegninger, men byggherren satte det aldri inn.

"Husets eneste ulempe var at det var mørkt ute på kjøkkenet hvor det i arkitektens opprinnelige plan skulle ha vært et takvindu. Så vi tenkte at vi ville gå i arkitektens fotspor og sette inn et takvindu", forklarer Harry Emil.

Paret kontaktet VELUX Danmark, som sendte en arkitekturkyndig mann ut for å se på oppgaven, og sammen med Harry Emil og Klaus ble de enige om å sette inn tre store VELUX vinduer for flate tak, ikke på kjøkkenet, men i den svært mørke gangen som forbinder etasjene ved trappen og leder frem til kjøkkenet.

"Plutselig så vi at det var det vi skulle gjøre! På den måten unngikk vi å måtte bruke solskjerming over spiseplassen, og ved å plassere dem her ute i gangen ville vi få mye mer glede av dagslyset", sier Harry Emil.

Dagen da lyset kom inn

Da dagen kom hvor de tre nye VELUX vinduene for flate tak skulle settes inn, hadde både Klaus og Harry Emil fått litt kalde føtter. Gjorde de nå det riktige?

"Det høres kanskje merkelig ut, men det var ganske grensesprengende at vi skulle skjære i det lekre, gamle huset som hadde stått her og gjort det så bra i alle år. Men allerede da de hadde laget det første hullet, var vi ikke det minste i tvil. Det var fantastisk. Selv håndverkerne var helt overveldet, stoppet opp og sa: ’Dette blir bra!'"

De tre store VELUX vinduene for flate tak bringer dagslyset inn til husets indre, hvor de fordeler lyset mellom etasjene og sender det ut på kjøkkenet. Forandringen er stor og merkbar.

"Vi ser solstrålene oppover veggen og legger merke til været og hvordan lyset skifter. Jeg kan sitte i trappen og titte ut på det flotte grantreet i hagen", forteller Harry Emil.


 

Produkter brukt i dette prosjektet
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Ny generasjon VELUX overlys med buet glass
Les mer