{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

 Marcus, kona Louise og datteren på ett år kjøpte et hus fra 1960-tallet som ikke hadde blitt renovert på flere tiår og forvandlet det med høyere tak og mer dagslys til et flott sted å bo, men også å jobbe. 

Med lav takhøyde og et mørkt kjøkken rettet paret designbakgrunnen sin mot hjemmet og begynte å se for seg at rommet skulle bli deres favorittsted med stor takhøyde, mer dagslys og det perfekte hjemmekontoret. 

“Det første vi gjorde var å se opp i taket og tenke ‘hva kan vi gjøre med dette?’ Den gang tenkte de sikkert ikke på dagslysbehov og takhøyde“, sier Marcus. 

Hjertet i hjemmet

Marcus, en utdannet industridesigner, og Louise, en mote- og skodesigner, så potensialet i å bygge et felles rom som kunne være hjertet i hjemmet deres. Siden det opprinnelige kjøkkenet var lite og plassert på motsatt side av huset, omarbeidet de planløsningen for å kombinere kjøkkenet og stua, og la til og med til et hjemmekontor.  

“Vi ønsket definitivt å ha dette store rommet som ville inneholde vår levemåte, og dette kjøkkenet var et naturlig sentrum av det“, sier Marcus. 

5
VELUX TAKVINDUER
2
DAGER

Med ferdig planløsning, kom det å øke takhøyden og legge til naturlig lys øverst på parets renoveringsliste av mange grunner, inkludert mer energi. 

“Det handler mye om energi. Det er vitenskapelig bevist at folk trenger lys“, sier Marcus. 

Paret ønsket også å styrke forbindelsen til naturen rundt siden det var en sentral årsak til å flytte bort fra byen. 

“Jeg tror følelsen av at du faktisk er ute er det vi definitivt liker i hverdagen vår og, siden vi sitter så mye inne – å ha muligheten til å få lys inne er utrolig viktig“, utdyper Marcus.

Skaper wow-effekten

Etter at renoveringen nå er fullført, kan ikke paret være mer fornøyd og ser drømmene deres bli virkelige. Himlingen er åpnet opp og dagslyset strømmer inn. 

“Vi kunne forestille oss det, men å se det i virkeligheten gjør en stor forskjell når det kommer til romfølelsen“, forklarer Marcus. 

I dag blir alle som besøker Marcus og familien møtt med et fullstendig transformert rom som skaper en ny følelse som familien liker å dele.  

“Vi er veldig stolte over å gå inn gjennom åpningen av gangen og inn i rommet – det gir en wow-effekt. Rommet har en helt annen stemning“, sier Marcus med et smil. 

Følger lyset

Rommene blir berørt av dagslys samtidig som sola beveger seg over det sørvendte huset i løpet av dagen, og med dagslyset i sentrum for transformasjonen av hjemmet deres, har familiens daglige rutiner blitt mer knyttet til disse naturlige rytmene.  

“Om morgenen har vi litt lys på kontoret vårt, og på ettermiddagen har vi faktisk mye lys i det østvendte området på kjøkkenet vårt, og det er da du vil bruke det“, forklarer Marcus. 

Denne forbindelsen til naturen går ikke upåaktet hen hos familien, som spesifikt inkluderte takbjelker i tre i sine renoveringsplaner for å skape en leken og ujevn overflate for det naturlige lyset å samhandle med.  

“Du kan si at det følger hvordan vi beveger oss i huset i løpet av dagen, noe som er både hyggelig og poetisk“, sier Marcus.

Arbeide hjemmefra

Det er ikke bare lek, ettersom paret inkluderte et åpent hjemmekontor i sine renoveringsplaner. Som designere jobber Marcus og Louise ofte med private prosjekter, noe som betyr at de brukte mye tid på å jobbe hjemmefra, men de hadde aldri plass til det.

“Å kjøpe huset og faktisk ha muligheten til å planlegge et eget område for kontoret, var bare fornuftig“, sier Marcus. 

Parets renoveringsplaner inkluderte drømmehjemmekontoret med et spesialbygd område som passer til Louises fars vakre vintageskap, forhøyet himling og et VELUX INTEGRA® elektrisk takvindu for naturlig belysning av rommet ovenfra.  

“Lysmengden vi får inn på kontoret hver dag, det er bare helt fantastisk“, sier Marcus. 

Det nye lyse arbeidsområdet skaper en koselig og effektiv atmosfære, men enda viktigere, et komfortnivå som har bidratt til Marcus' inspirasjon. 

“Det bidrar definitivt til kreativiteten. Jeg tror at hvis du ikke føler deg komfortabel i området eller rommet du befinner deg i, vil du automatisk prestere dårligere enn du ville gjort i et hyggelig miljø“, sier Marcus. 

“Til daglig, når du sitter bak skjermen hele dagen, øker dagslyset vi får fra vinduene og energien lykkenivået kraftig“, sier Marcus. 

Og som en ung familie vil det å inkludere det nye hjemmekontoret i renoveringen bety at de kan være mer fleksible i hvordan de balanserer jobb og familieliv.  

“Vi likte definitivt ideen om å ha den så nær der vi faktisk ville tilbringe hverdagen vår, så vi kan bytte frem og tilbake mellom de to funksjonene“, sier Marcus.