{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Murermestervilla med muligheter

Den gamle murermestervillaen fra 50-tallet ligger i en hyggelig blindvei i Virum, Danmark, og sjarmerte Annemarie og Jacob øyeblikkelig. Beliggenheten i et stille område, hagen full av gamle epletrær – alt i alt et godt sted å slå seg ned med datteren Kaja. Men huset med en og en halv etasje manglet kvadratmeter til den voksende familien, så Jacob og Annemarie vendte blikket opp mot det ubenyttede loftet på huset. 

”Jeg må innrømme at jeg syntes det var vanskelig å se hvordan andreetasjen skulle bli. Det var jo bare et mørkt loft med bjelker på kryss og tvers, og jeg tenkte at det umulig kan bli tre rom og et bad her oppe”, husker Annemarie tilbake til. 
 
Annemarie og Jacob gikk i gang med å tegne og fikk hjelp av et entreprenørfirma med god kjennskap til VELUX takvinduer. 

”Vi tenkte på å sette i kvister og vanlige takvinduer, men så falt vi pladask for de nye VELUX ateliervinduene. Vinduene spiller jo en stor rolle i en slik ombygging. Det er vinduene som gjør det mulig å utnytte plassen her oppe. Og mens vanlige takvinduer sørger for plass, utvider ateliervinduene rommet og gjør det til et virkelig fantastisk rom å oppholde seg i. Lyset kommer inn både forfra og ovenfra, og man får følelsen av at det er høy takhøyde, selv om det faktisk ikke er det", forteller Jacob. 

18
VELUX PRODUKTER
Kr. 172.000,- 
PRODUKTPRIS I DANMARK

Ny andreetasje med wow-effekt

I dag har paret utnyttet loftsrommet på 57 kvadratmeter på optimalt vis med tre rom og et bad, akkurat slik de ønsket seg det. Baderommet har fått VELUX ateliervinduer, akkurat som kosekroken mellom rommene, som senere lett kan omgjøres til et ekstra barnerom. Kajas barnerom og foreldrenes soverom har fått klassiske VELUX takvinduer. 

"Det er veldig overveldende når man kommer opp trappen til dette åpne rommet og føler at man blir badet i lys fra alle kanter. Dagslyset fyller rommet slik at det står i skinnende lys. Under byggeprosessen bodde vi lenge i kjelleren, og det blir man jo litt sprø av. Så det var litt av en kontrast å komme opp hit. Nå våkner vi til masse dagslys, og så er man i gang med dagen på en fin måte", forteller Jacob. 

Hyggekrogen har fået et fantastisk lysindfald
Atelierløsningen gir en fantastisk romfølelse
Vinduer som overrasker

Jacob og Annemarie la mange krefter i planleggingen av ombyggingen. De ble allikevel overrasket over det endelige resultatet.

”Vi hadde hele tiden i bakhodet at det faktisk bare er små 57 kvadratmeter her opp til tre rom og et bad, så vi var nok litt nervøse for om det til slutt ville virke trangt. Men tvilen ble gjort til skamme da tak- og ateliervinduene ble satt inn. Det virket tvert imot større, med større takhøyde og mer åpent enn vi kunne ha forestilt oss", forteller Jacob.

 

"Vi har fått fuglesang, sol og blå himmel, og en ny fornemmelse av været. Det er veldig koselig her når regnet faller på vinduene."
Annemarie

Familien om fordelene ved VELUX takvinduer


1. Mye plass i små rom
”De klassiske VELUX takvinduene skaper mer plass under taket, men VELUX ateliervinduene tar det et skritt videre og gjør en stor forskjell. Med vinduene går rommet fra å være nesten for lite til å være et rom til å bli et helt fantastisk rom man kan bruke til det man vil.”

2. Frisk luft og gratis varme
”Det er deilig når vi har vinduene åpne og den friske luften strømmer gjennom sammen med fuglesang fra hagen. Samtidig har vi hatt en naturlig varme her oppe gjennom hele vinteren og i vårmånedene. Neste skritt blir å få automatiske screens på alle vinduene, til å ta litt av trykket på de varmeste dagene, men uten å stenge ute lyset.”

3. Gode råd og eksperter på sidelinjen

”Det har vært en svært god opplevelse å arbeide med VELUX produktene, som entreprenøren vår også hadde god kjennskap til – og selve prosessen med å sette vinduene i var både spennende og enkel å gå i gang med.”