{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Skreddersydd og personlig

Maria og Marcus Monazam har vært generøse med plassen til kjøkkenet og spisestuen i sin nybygde villa. En snau tredjedel av husets totale kvadratmeter har gått til det lyse rommet med utgang til hagen. Det angrer de ikke på.

"Vi har selv tegnet huset og har helt fra starten av vært fast bestemt på at det skulle se slik ut. Den 50 kvadratmeter store spisestuen er designet til store familiebursdager og sammenkomster, som enkelt kan gli inn og ut av hagen – og vi var også helt sikre på at vi ville ha tak opp til mønet", forteller Maria Monazam.

Opprinnelig hadde paret selv tegnet to sett med VELUX takvinduer inn i rommet, to på hver side, men da de sendte utkastet til VELUX, fikk de et alternativt forslag tilbake.

"I stedet for å plassere takvinduer over TV-stuen i den ene enden av rommet, foreslo VELUX at vi skulle fjerne dem og i stedet plassere tre store VELUX takvinduer over kjøkkenet og spiseplassen på den andre siden. VELUX hadde regnet seg frem til at vi ville få mest ut av lyset der, og at vi ville sette større pris på en TV-stue uten gjenskinn fra vinduene, så det tok vi til oss – de vet jo hva de snakker om!"

Livet i lyset

I dag har familien Monazam flyttet inn, og den store spisestuen fungerer akkurat slik de hadde forestilt seg. "Vi har med vilje møblert rommet slik at det er mye gulvplass til fri lek – det må aldri bli en utstilling, her skal det lekes og leves. Hele sommeren gjennom har vi brukt hagen som forlengelse av spisestuen, og det har vært skjønt", sier Maria Monazam.

Samtidig har familien opplevd effekten av VELUX løsningen de ble anbefalt – nemlig de tre store VELUX takvinduene over spiseplassen og kjøkkenet. "Solen står opp rundt spisestuen, så vi får morgenlyset over frokosten når vi samles der. Det føles vidunderlig å starte dagen der – og så har vi ellers dagslyset hele dagen gjennom både takvinduene og de store fasadevinduene. Vi slår først på lyset når solen har gått ned."


Maria og Marcus Monazam, boligeiere
Familien om fordelene med VELUX takvinduer

1. "Døgnlys" 
”Vi utnytter hele døgnets naturlige lys og har en mye mer åpen følelse her hjemme nå enn da vi bodde inne i byen. I den gamle leiligheten trakk vi gjerne for gardinene om kvelden og skjermet oss fra byen rundt oss, men det gjør vi ikke her. Dagslyset følger oss hele dagen, og VELUX takvinduene er det jo ingen som kan kikke inn av.”

2. God rådgivning
“Det var utrolig greit å jobbe med VELUX, og vi kom i en veldig rask dialog med dem om utkastet vårt til hvor mange og hvilke VELUX takvinduer vi skulle velge. De var også flinke til å veilede oss rundt solskjerming og de elektroniske løsningene som hjelper oss med inneklimaet. ”


3. Styr på inneklimaet
"Det har vært en stor og positiv overraskelse å oppleve hvor godt den automatiske utluftingen fungerer. VELUX takvinduet åpnes automatisk selv når det er på tide å skifte ut luften – og lukkes ved regn og kraftig vind. Vi merker nå at det er klare fellesnevnere for når det åpnes – f.eks. hvis vi har hatt mange stearinlys tent eller laget mye mat. Det føles trygt å vite at det er kontroll på inneklimaet, selv på tidspunkter hvor vi ikke er oppmerksomme.”

Produkter brukt i dette prosjektet
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjente, midthengslede takvinduer VELUX INTEGRA®
Les mer
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE Smarthus-løsning
Les mer
Verdunkelung
VELUX Blendingsrullegardiner
Les mer