{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Utsikt til himmelen

Nøye plasserte VELUX vinduer for flate tak fungerer som lyssjakter i de nordvendte og indre delene av husets rom – og de er helt avgjørende for hvordan familien opplever dagslyset. 

«Det er klart at de delene av huset som vender mot nord, og de mørkere delene av rommene også skal ha dagslys, og det kommer fra taket. Det ble en stor forandring da VELUX flattaksvinduene ble satt inn. Da de skar hullet til det vi har fått i stuen, kunne man allerede se effekten. Jeg var så begeistret at jeg gikk og filmet det, for det var så fantastisk å se den kjeglen av dagslys som kom ned», forteller Patrick.  

VELUX vindu for flate tak har gjort at familien ikke har noen lampe over spisebordet. I stedet strømmer lyset ned fra VELUX vinduet, som fanger dagslyset fra soloppgang til solnedgang. 

"Det har en vill effekt – også inne på de rommene, entré og bad, hvor det ikke er noen fasadevinduer, men ’bare’ VELUX flattaksvindu. De påvirkes jo ikke av solens stilling, og du får et utrolig dagslys her."
Patrick
Lys, luft og natur

Innredningen av sommerhuset er i tråd med Patrick og Stines ønske om å gå i ett med naturen. Alle veggene er kledd med bjørkefinér som fortsetter kystlandskapets duse strandfarger inne, og innredningen er enkel, avstemt og lekker – mye av det er Patricks egne hjemmesnekrede løsninger. Men den helt store hovedrollen har himmelen, havet og lyset, som er så spesielt her på Røsnæs. 

«Vi har gjenskinnet fra havet året rundt, og det gir noe helt spesielt å merke havet gjennom vinduene. Vi kan ligge i sengen og høre bølgene gjennom de åpne VELUX flattaksvinduene, og lyset er utrolig.»  

Familien om fordelene ved VELUX overlys med glass:

1. Ideelt inneklima - «Vi valgte å få VELUX ACTIVE til våre nye vinduer, og det er vi glade for i dag. Vi trenger aldri å bekymre oss for om vi har glemt å lukke dem når vi kjører derfra, det klarer de selv, akkurat som de lufter ut når det blir varmt om sommeren. Det er enkelt for oss å sirkulere den kjølige luften rundt, og de dagene hvor det blåser for mye til å ha terrassedørene åpne, er det VELUX vinduene vi åpner.»

2. Tett på naturen - 
«Det har gitt oss en spesiell tilknytning til omgivelsene at vi kan høre og merke havet og naturen rundt oss gjennom VELUX vinduer for flate tak. Det er også helt vilt hvor mye lys vi får inn fra dem hele dagen lang.»

3. Arkitektur i takt med landskapet - 
«Tomten var vanskelig å bygge på, og vi hadde gitt oss selv utfordringen med at vi ikke ville ha noen fasadevinduer mot nord. VELUX løsningene bidrar til at vi har kunnet lykkes med prosjektet.»