{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
I dag har dagslyset fritt spillerom i overetasjen
En "sigarkasse" ble åpnet opp

Et nedslitt rekkehus fra 1950 ble forvandlet til en lekker, funksjonell bolig med en overetasje full av dagslys.

Da familien Marcussen fikk tvillinger, var det ikke lenger plass i deres daværende rekkehus, men de var fast bestemt på å bli i det barnevennlige området de bodde i. Løsningen ble å kjøpe et større rekkehus med hage og mange muligheter for bedre utnyttelse av kvadrat- og kubikkmeterne.

Planen var å forvandle den gamle sigarkassen av et rekkehus til en moderne bolig med tre lyse barnerom, fellesrom med utsikt, foreldresoverom, nytt kjøkken og bad.

Fikk hjelp av boligarkitekt

Siden det var snakk om et dødsbo som krevde en omfattende renovering, kontaktet familien en boligarkitekt for å få satt husdrømmen ut i livet.

"Vi ville gjerne få profesjonelle øyne til å se på hvordan vi utnyttet kvadratmeterne best mulig. Den slags er boligarkitekter flinke til, og løsningen som vi fant frem til sammen, hadde vi ikke kommet frem til uten hjelp", sier Thomas Marcussen.


Fellesrommet fungerer i dag nesten som en ekstra stue for familien.

Dagslys var et krav

Et avgjørende krav til renoveringen var å gi dagslyset langt bedre kår enn huset opprinnelig tilbød. I andre etasje, som skulle ha nytt tak, ble det gjort plass til en rekke takvinduer med faste underelementer som går helt ned til gulvet, slik at de gir mest mulig lys i de tre barnerommene og fellesarealet.

"På barnerommet ville vi ha god utsikt ned i hagen og få dagslys helt ut i hjørnene av rommet. Derfor fulgte vi en anbefalt løsning fra snekkeren. Det har gjort at rommet virker mye større og mer innbydende"
Thomas, boligeier
Produkter brukt i dette prosjektet
Bottenmanövrerade takfönster
Topphengslede takvinduer
Les mer
Fast extra fasadfönster, vitmålat eller klarlackat furu
Fast ekstra fasadeelement, hvitmalt eller klarlakkert furu
Les mer
Verdunkelung
VELUX Blendingsrullegardiner
Les mer